Élet-Stílus

Sebestyén a kilencedik a műkorcsolya Eb-n

A nőknél esélyeshez méltó versenyzéssel az olasz Carolina Kostner nyert a varsói műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon, a magyarok közül Sebestyén Júlia a csalódást keltő 9., míg Pavuk Viktória a 18. helyen végzett.

A tavaly bronzérmes, tavalyelőtt pedig vb-3. Kostner sikeréhez kétség sem férhetett, mivel szinte hibátlan kűrt futott, míg riválisai, Sarah Meier és Sebestyén Júlia rontottak. A svájci lány csak kétszer bizonytalankodott, így ő második lett, a rövidprogram után negyedik helyen álló magyar versenyző viszont szinte egy ugrását sem oldotta meg tökéletesen.

A 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén Raul di Biaso Otonaljára előadott szabadkorcsolyázása során a forgások és lépéssorok tökéletesek voltak, de a triplák rendre csak kétfordulatosak, ami nagyon alacsony technikai pontszámot ért. “Nagyon sajnálom. Egyszerűen nem értem, mi történt, mert nagyszerű formában érkeztem Varsóba. Tudtam, hogy ismét megvan a lehetőségem, de ezúttal nem sikerült élnem vele. Nem adom fel, eljön még az én időm, amikor megmutatom, hogy jó vagyok. Legközelebb a világbajnokságon lesz erre módom” – mondta az MTI-nek könnyeivel küszködve Sebestyén. A sok rontás azt eredményezte, hogy végül éppen bennmaradt a legjobb tízben.

A másik magyar induló, Pavuk egyszer ugyan elesett a szabadkorcsolyázás során, de több előtte álló versenyző nála is többször rontott, így három pozíciót előrelépve a 18. helyen zárt.

Vasárnap 14 órától a szokásos gálával zárul a kontinensviadal, amelyen minden szám első öt helyezettje vehet részt.

Európa-bajnokság, nők
1. Carolina Kostner (Olaszország) 174,79 pont
2. Sarah Meier (Svájc) 171,28
3. Kiira Korpi (Finnország) 151,19
…9. Sebestyén Júlia 136,05
…18. Pavuk Viktória 110,98

Ajánlott videó

Olvasói sztorik