Élet-Stílus

Újra itthon a vébére készülő Cseh Lászlóék

Napbarnította, szemre is erős és egészséges úszók érkeztek haza szombaton a Dél-afrikai Köztársaságból, ahol a "kilencek" háromhetes edzőtáborozáson vettek részt Turi György mesteredző vezetésével, a márciusi, ausztráliai világbajnokságra történő felkészülés részeként.

Cseh László és válogatott társai Durbanben minden igényt kielégítő helyen és körülmények között, végig harminc fok feletti melegben hajtották végre a feladatokat, és a szakmai értékelés szerint nagyon magas színvonalú edzésmunkát végeztek mind a tízpályás, 50-es medencében, mind pedig a tornára, erőfejlesztésre rendelkezésre álló “kínzókamrában”.

“Hétfőtől azonban már folytatódik is tovább a vb-felkészülés, egyelőre klubszinten, majd február első szombatján már hosszútávú, az állóképességet felmérő verseny vár a legjobb úszókra. Kötelező az indulás, de nem csupán a felnőttcsapat tagjainak, az utánpótlás, benne az ifi Eb-re készülő keret is vízbe ugrik Balatonfűzfőn, ahol 1500 méteres távon vizsgázik mindenki, alapvetően gyorson, de van mód rá, hogy ki-ki saját úszásnemében tudja le a másfél kilométert.” – beszélt a további programról Kiss László szövetségi kapitány, aki az MTI-nek elmondta még, hogy a márciusi, melbourne-i vb-re utazó, 10 tagú, végleges válogatott keretet a további, februári próbák, így a 9. és 11. közötti, göteborgi, a Komjádi uszodában 17-én és 18-án tartandó hazai felkészülési, s a 24-25-i, lyoni nemzetközi verseny tapasztalatai alapján hirdeti ki.

Nagy változás aligha lesz, hiszen gyakorlatilag egyetlen hely kérdéses csupán a nemzeti együttesben. Jelesül az vár tisztázásra, hogy két pécsi kiválóság, Jakabos Zsuzsanna és Bodor Richárd közül melyik lehet ott az ausztráliai vizes csúcstalálkozón. Az már korábban eldőlt, hogy a férfiaknál Cseh László, Kerékjártó Tamás, Kis Gergő, Verrasztó Dávid és Gyurta Dániel, a nők közül pedig Boulsevicz Beatrix, Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn és Szepesi Nikolett biztos vb-résztvevőnek tekintendő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik