Élet-Stílus

Nadal kiesett az Australian Openen

A második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal a negyeddöntőben búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután sima vereséget szenvedett a tizedikként rangsolt chilei Fernandez Gonzaleztől.

Gonzalez meglepően simán búcsúztatta a második helyen kiemelt spanyol ellenfelét. A kétszeres Roland Garros-győztes Nadal – aki összesen kilenc gémet tudott csak megnyerni – ezúttal feltűnően sokat bizonytalankodott, a 26 esztendős riválisa viszont 41 nyerő ütése mellett mindössze 16-szor rontott.

Gonzalez: „Hihetetlenül jól játszottam”

A bivalyerős tenyereseiről ismert teniszező Marcelo Rios 1998-as melbourne-i menetelése óta az első chileiként került Grand Slam-tornán a legjobb négy közé. „Hihetetlenül jól játszottam, minden összejött, abban bízom, hogy a folytatásban is hasonlóan megy majd a játék” – fogalmazott Gonzalez, aki az elődöntőben az előkelőbb helyen rangsorolt orosz Nyikolaj Davigyenkót ötjátszmás mérkőzésen legyőző, az Australian Openen immár harmadszor elődöntős német Tommy Haasszal találkozik majd.

Előrehozott finálé

A másik ágon előrehozott döntőre kerül sor, hiszen a világelső, Melbourne-ben már kétszer diadalmaskodó Roger Federer a hatodikként kiemelt Andy Roddickkal méri össze a tudását. A svájci klasszis hivatalos mérkőzésen egy elveszített parti mellett 12-szer győzte le az amerikai riválisát, ugyanakkor az idei ausztrál nyílt teniszbajnokság előtt két nappal, egy meghívásos versenyen Roddick ünnepelhetett.

Sarapova-Clijsters a döntőért

Henin szakított

Szakított férjével Justine Henin-Hardenne. „Nagyon nehéz időszakon vagyok túl. Tudatni szeretném, hogy Pierre-Yves-vel szétköltözünk” – jelentette be a 2002 óta házas belga klasszis, aki a február 5-én kezdődő párizsi tornán tér majd vissza a teniszkörforgásba.



Ami a női mezőnyt illeti: az amerikai Serena Williams és a cseh Nicole Vaidisova után Marija Sarapova, valamint Kim Clijsters is megváltotta helyét a négy között. Az első helyen kiemelt, a jövő héttől világranglista-vezető orosz szőkeség honfitársát, Anna Csakvetadzét győzte le két szoros játszmában, míg a negyedik helyen kiemelt belga a háromszoros bajnok svájci Martina Hingist búcsúztatta egy igazán élvezetes, háromjátszmás találkozón. A Sarapova–Clijsters-elődöntőt az utóbbi várhatja kedvezőbb előjelekkel, hiszen négyszer már legyőzte orosz ellenlábasát, és csak kétszer kapott ki tőle.

Australian Open 2007
Negyeddöntő

Nők:
Clijsters (belga, 4.)-Hingis (svájci, 6.) 3:6, 6:4, 6:3
Sarapova (orosz, 1.)-Csakvetadze (orosz, 12.) 7:6, 7:5

Az elődöntőben:
Vaidisova (cseh, 10.)-S. Williams (amerikai), Sarapova-Clijsters

Férfi egyes:
Gonzalez (chilei, 10.)-Nadal (spanyol, 2.) 6:2, 6:4, 6:3
Haas (német, 12.)-Davigyenko (orosz, 3.) 6:3, 2:6, 1:6, 6:1, 7:5

Az elődöntőben:
Gonzalez-Haas, Federer (svájci, 1.)-Roddick (amerikai, 6.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik