Élet-Stílus

Ismét telt ház lesz a könyvfesztiválon

A jelentkezések alapján körülbelül 25 országból érkeznek kiállítók az idei irodalmi seregszemlére.

A budapesti kongresszusi központ (Budapest Congress and World Trade Center) 1.600 négyzetméterén és a központ főbejáratánál, szabadtéren összesen mintegy 250 különböző méretű standot alakítanak majd ki a szervezők.

Egy standon akár több kiadó is osztozhat, így mintegy ötszáz könyves műhely – közöttük kétszáz magyarországi, illetve határon túli magyar cég – képviselteti magát az április 12-én megnyíló kortárs irodalmi seregszemlén – ismertette Zentai Péter László fesztiváligazgató.

A XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége az olasz író, Umberto Eco, illetve Kanada lesz. A fesztivál állandó kiállítói közül az idén is képviselteti magát Németország, Franciaország, Portugália, Lengyelország, Spanyolország, Románia és Japán. Kis szünet után újra jelentkezett Kína, amely a tervek szerint a jövő évi fesztivál díszvendége lesz. Először állít standot skandináv ország a fesztiválon: Dánia pavilonjában előreláthatóan a finn, illetve a svéd kortárs irodalom is bemutatkozik, és a skandinávok hamarosan az esemény díszvendégei lehetnek.

A seregszemle első tengerentúli díszvendége, Kanada tiszteletére a magyar könyvkiadók mintegy hatvan kötettel készülnek. Kanadai szerzőktől mintegy negyven könyv, az országról pedig húsz kiadvány lát napvilágot a fesztivál kezdetéig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik