Élet-Stílus

A CIA behálózta a magyar jazzlapot

A jazzkedvelő magyarok alaposan meglepődnek, amennyiben kedvenc zenéjük után kutatnak a weben. A jazzmusic.hu címre kattintva ugyanis az Amerikai Központi Hírszerző Hivatal, azaz a CIA jön be.

A www.jazzmusic.hu oldal egyébként egy hivatalosan is regisztrált domain név, amelyet egy nyilvánosan is elérhető adatbázis szerint egy budapesti magánfelhasználó jegyzett be. A regisztrátor szintén egy fővárosi cég volt.

Bódis Gábor, az oldal tulajdonosa a Figyelőnetnek elmondta, hogy ő irányította át az oldalt a CIA honlapjára. Számítástechnikával, webhostinggal foglalkozik, s emellett szereti a jazz zenét. Úgy gondolta, hogy ezzel a bejegyzett domainnévvel megpróbálja népszerűsíteni a műfajt és a fiatal magyar jazzmuzsikusokat, ahogy mondta, „csak úgy, brahiból”.

Először – amíg nem jut eszébe más – Borlai Gergő honlapjára irányította át „partizán módon” az internetes címet. Ez viszont nem tetszett a kitűnő jazzdobosnak, és menedzsere felhívta Bódist, hogy azonnal szüntesse meg ezt a kapcsolatot.

Bódis Gábor ekkor egy hirtelen gondolattól fogva az Amerikai Hírszerző Hivatal honlapját tette meg új célul. „Remélem, nem jön be ezek után James Bond az ablakomon éjszaka”- mondta a „brahizó” névtulajdonos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik