Élet-Stílus

NBA: Nash és Kidd parádéja

Steve Nash és Jason Kidd klasszishoz méltó játékkal járult hozzá csapata - a Phoenix, illetve a New Jersey - győzelméhez az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján .

Steve Nash nem kevesebb mint 21 asszisztal segítette a sorozatban nyolcadik sikerét arató Phoenix-et a Cleveland ellen. A dél-afrikai születésű klasszis a szezon során másodszor zárt húsz assziszt felett, márpedig az ilyen jellegű “duplázás” másnak nem sikerült az elmúlt kilenc évben. Nash mellett Shawn Marion (19 pont), Raja Bell (18), Amare Stoudemire (17) és Leandro Barbosa (16) volt még elemében az arizoniaiak közül, míg átellenben LeBron James tündökölt, ám hiába szerzett 34 pontot, a Cavs’ öt győztes parti után újra vereséget szenvedett.

A nap másik mérkőzésén a veterán Jason Kidd a szezonban hetedszer, a pályafutása során 82. alkalommal ért el tripla-duplát: 23 pontjával, 14 lepattanójával és 11 góltérő passzával oroszlánrészt vállalt a New Jersey Chicago elleni győzelmében. “Már 13 éve tagja a ligának, de még mindig olyan akarással játszik, mint az újoncok. Sohasem lazít” – bókolt “Kidd vezérnek” a csapattárs, Mikki Moore.

NBA, alapszakasz, 70. játéknap:
Phoenix Suns-Cleveland Cavaliers 109-90
Chicago Bulls-New Jersey Nets 83-86

Ajánlott videó

Olvasói sztorik