Élet-Stílus

Szafina ötödik tornagyőzelme

Az orosz Dinara Szafina és a szerb Jelena Jankovics egyaránt tornagyőzemelemmel hangolt a január 15-én startoló Ausztrál Openre, a 2007-es esztendő első Grand Slam-versenyére.

Szafina a 170 ezer dollár összedíjazású Gold Coast-i viadal döntőjében az elsőként rangsorolt Martina Hingist verte három játszmában. A 21 éves orosz hölgy, aki először tudta két vállra fektetni svájci riválisát, pályafutása ötödik tornagyőzelmét aratta a profik táborában, majd slusszpoénként párosban is győzött a szlovén Katarina Srebotnik oldalán.


“Őszintén bevallom, nem hittem volna, hogy egyesben diadalmaskodni tudok itt, elvégre nagyon nehéz volt a sorsolásom. A szombati döntő előtt meglehetősen ideges voltam, aztán már csak a játékra koncentráltam. Szerintem nagyon jó mérkőzést vívtunk Hingisszel” – mondta mosolyogva a tornagyőztes. Ez utóbbi megállapítással egyébként a legyőzött is egyetértett, Hingis továbbá megjegyezte: Szafina nagy jövő előtt áll, és hamarosan jobb játékos lesz, mint testvére, Marat Szafin.

Az aucklandi tornán – melyen 145 ezer dollár volt az összdíjazás – az első helyen kiemelt szerb Jelena Jankovics ült fel a trónra, miután három szoros szettben legyőzte az ötödikként rangsorolt orosz Vera Zvonarjevát. A hongkongi bemutatótorna Kim

Ljubicic sikere

A horvát Ivan Ljubicic nyerte az egymillió dollár összdíjazású dohai keménypályás férfi tenisztornát, miután a döntőben két egyaránt 6:4-es játszmában, 1 óra 48 perc alatt győzött a brit Andy Murray ellen.

Clijsters sikerét hozta, a belga hölgy a világranglistán második orosz Marija Sarapovát fektette két vállra a fináléban. A WTA-sorozaton kívül zajló versenyen olyan kiválóságok is elindultak, mint az orosz Jelena Gyementyjeva és Szvetlana Kuznyecova, a svájci Patty Schnyder vagy éppen a cseh Nicole Vaidisova.

Gold Coast, női torna, döntő:
Szafina (orosz)-Hingis (svájci, 1.) 6:3, 3:6, 7:5

Auckland, női torna, döntő:
Jankovics (szerb, 1.)-Zvonarjeva (orosz, 5.) 7:6, 5:7, 6:3

Hongkong, női bemutató torna, döntő:
Clijsters (belga, 3.)-Sarapova (orosz, 1.) 6:3, 7:6

Doha, férfi torna, döntő:
Ljubicic (horvát, 2.)-Murray (brit, 4.) 6:4, 6:4

Madras, férfi torna, elődöntő:
Malisse (belga, 3.)-Nadal (spanyol, 1.) 6:4, 7:6
Koubek (osztrák)-Moyá (spanyol, 5.) 6:3, 6:1

Adelaide, férfi torna, elődöntő:
Djokovics (szerb, 1.)-J. Johansson (svéd) 6:3, 6:2
Guccione (ausztrál)-Del Potro (argentin) 5:7, 6:3, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik