Élet-Stílus

Megnyílt az Új Buda Center

Átadták az Új Buda Center bevásárló és szabadidő komplexum első ütemét, mely 15 000 négyzetméteren várja a vásárlókat.

A Sybil Holding beruházásában készülő mintegy 7,8 milliár forint értékű fejlesztés 26 000 négyzetméteren működik majd a végleges átadáskor. Az Új Buda Center leginkább az Amerikában honos „strip mall”, azaz külső megközelítésű bevásárlóközpont mintáját követi, melynek jellegzetessége, hogy az üzletek közvetlenül az ingyenes, utcaszinten elhelyezkedő parkolóból közelíthetők meg.

Az Új Buda Center átadása három lépcsőben történik. Az üzletközpont a főépület alsó szintjén kezdi meg működését 2006. december 14-én. A földszinti részen kapott helyet a Tesco háromezer négyzetméteres áruháza is, amely a tervek szerint 2007. elején nyitja meg kapuit. A 2006. decemberi átadáskor további két bank (HVB, CIB), egy gyógyszertár, a Jysk bútordiszkont, egy könyvesbolt (Líra és Lant), egy iroda ellátó szaküzlet (Office Depot), a Parwan, perzsa szőnyeg szakbolt, a Fressnapf állateledel üzlet, valamint egy kínai étterem kezdi meg működését. A földszint 15 000 négyzetméterén helyet kap még a Burger King, a Magyar Posta, az ALLSIZE divatüzlet, valamint számos kisebb üzlet társaságában a Cardo ágy és matrac specialista.

2007. első felében – a fejlesztés következő ütemének befejezésekor – nyílik meg a főépület második szintje. A 8000 négyzetméteres terület Újbuda legkorszerűbb fittness és szórakoztató központjának ad otthont. A második emelet szolgáltatásai között további vendéglátó és szórakoztató egységeket találunk. A második ütemmel egyidőben készülnek el az épületben bérbe vehető irodák is, mintegy 2300 négyzetméter hasznos területtel.

Az Új Buda Center fejlesztésének harmadik szakasza során az Új Buda Center közvetlen szomszédságában fekvő telken egy különálló épületet hoznának létre a beruházók. Ebben az épületben elsősorban divatüzletek és éttermek működnek majd, előre láthatólag 2008-tól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik