Élet-Stílus

NFL: megalázták a címvédőt

A Pittsburgh Steelers együttese pontképtelennek bizonyult a 12. játéknapon, és lassan már papíron sincs esélye a címvédésre. Az Indianapolis a múlt heti vereség után ismét győzött, a Bears viszont idegenben kikapott az egyre erősebb New Englandtől.

Egyre kevesebb az esélye a Pittsburgh együttesének arra, hogy megvédje a Super Bowl címét. A Steelers az amerikaifutball-bajnokság legutóbbi játéknapján pontot sem tudott szerezni a Baltimore Ravens vendégeként. A csapat egyedül hagyta az irányítóját, akit összesen kilenc alkalommal vittek földre az ellenfél játékosai. Ben Roethlisbergernek amúgy sem ment a játék, dobott két interceptiont, kétszer kiejtette a labdát és a passzainak csak a fele landolt a társaknál.

A Baltimore-t a 9-2-es mérlegével továbbra is a Super Bowl-ra is esélyes csapatok között emlegetik, a címvédő eközben 4 vereség mellett már hétszer kikapott. Az NFC északi csoportjának a harmadik helyezettje már csak egy csodában bízhat, ha be akar kerülni a rájátszásba.

Az Indianapolis csapatának nincsenek ilyen gondjai, a csapat mindössze egyetlen egyszer kapott ki az idei szezonban, és vasárnap a Philadelphiát intézték el magabiztosan hazai pályán. A meccs hőse a Colts szempontjából Joseph Addai volt, aki egy maga négyszer futott a labdával az ellenfél célterületére. Nem csinálta sokkal rosszabbul a San Diego Chargers színeiben LaDainian Tomlinson az Oakland ellen. A futójátékos csak két touchdown ért el, de volt egy td-passza is. Az “LT”-nek becézett sztár 24 touchdownnál tart az idei szezonban, és a legjobb úton halad afelé, hogy megdöntse Shaun Alexander (28) tavaly felállított rekordját.

A liga két legerősebb védelmének az összecsapásából a New England Patriots került ki győztesen (17-13). A Chicago Bears már másodszor kapott ki a szezonban a Baltimore és a San Diegóhoz hasonlóan. A rengeteget hibázó csapatok között végül a Patriots-irányító Tom Brady személye döntött: a klasszis két futójátékkal alapozta meg az utolsó touchdownt, amellyel a Patriots megnyerte a találkozót.

NFL, 12. játéknap
Detroit Lions-Miami Dolphins 10-27
Dallas Cowboys-Tampa Bay Buccaneers 38-10
Kansas City Chiefs-Denver Broncos 19-10
Minnesota Vikings-Arizona Cardinals 31-26
Washington Redskins-Carolina Panthers 17-13
Cleveland Browns-Cincinnati Bengals 0-30
New York Jets-Houston Texans 26-11
Buffalo Bills-Jacksonville Jaguars 27-24
Atlanta Falcons-New Orleans Saints 13-31
Baltimore Ravens-Pittsburgh Steelers 27-0
St Louis Rams-San Francisco 49ers 20-17
San Diego Chargers-Oakland Raiders 21-14
New England Patriots-Chicago Bears 17-13
Tennessee Titans-New York Giants 24-21
Indianapolis Colts-Philadelphia Eagles 45-21

Hétfői program
Seattle Seahawks-Green Bay Packers (Sport1, 02:30)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik