Élet-Stílus

Önvédelemből lőtt a rendőr

Valószínűleg önvédelemből lőtte le egy rendőr a Paris St. Germain labdarúgócsapatának egyik szurkolóját a francia együttes csütörtök esti, hazai UEFA Kupa mérkőzését követően.

A civil ruhás nyomozó az összecsapás után nem sokkal a stadionon kívül arra lett figyelmes, hogy mintegy 150 PSG-fanatikus rátámadt a vendég izraeli Hapoel Tel Aviv néhány francia szimpatizánsára. A bajba jutottak segítségére sietett, a tömeg azonban ellene fordult, ezért kénytelen volt fegyverét használni.

“Bátran cselekedett, amikor kiállt a szorult helyzetben lévő drukkerek mellett. Saját és mások testi épségének védelmében használta a szolgálati pisztolyát, miután hasba rúgták és a földre döntötték” – jelentette ki Jean-Claude Marin főügyész, hozzátéve: a rendőr a korábbi hírekkel ellentétben nem két, hanem csak egy lövést adott le.

Az esettel kapcsolatban kiderült, a felbőszült drukkerek szélsőjobboldali szimpatizánsok voltak és a “Franciaország a franciákért” rigmust kiabálva rontottak rá az izraeli együttes szurkolóira. A rendőrség továbbá közölte, hogy a beavatkozó munkatárs színes bőrű volt.

A drukkereket feltehetően az ingerelte fel, hogy a mérkőzést nagy meglepetésre a vendég Hapoel nyerte meg 4-2-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik