Élet-Stílus

NHL: élre állt a Buffalo

A Buffalo Sabres hazai pályán legyőzte a Toronto Maple Leafs együttesét, s ezzel élre ugrott az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A címvédő, a Pittsburgh, az Anaheim és a parádésan rajtoló Wild is kikapott a legutóbbi játéknapon.

A Buffalo 37 pontot gyűjtött idáig 22 mérkőzésen (18-3-1), és ezzel a játéknapon elbukó Anaheim Ducks-ot egy ponttal előzik meg. A Sabres keleten toronymagasan a legjobb mérleggel rendelkező csapat, meglepetésre az elmúlt években nem túl acélos Atlanta Thrashers a második 29 ponttal. Nyugaton hasonló a helyzet, ott a Ducks emelkedik ki a mezőnyből, itt a San Jose a második 32 ponttal.

Csütörtökre virradóra a Buffalo egy fordulatos mérkőzésen diadalmaskodott a Toronto Maple Leafs ellen hazai pályán. A Sabres rendkívülien agresszívan kezdte a meccset, és az első három és fél percben három játékosát is kiállították. A Maple Leafs élt a lehetőséggel, és hamar elhúzott két emberelőnyös góllal.

A Buffalo sorozatban négy találattal válaszolt, ám a Toronto nem adta fel, és a harmadik játékrész 8. percében kiegyenlített. A kétszer eredményes Daniel Briere lőtte a Sabres győzelmet jelentő gólját 5 perccel a játékidő vége előtt, majd az utolsó pillanatokban a hat mezőnyjátékossal támadó Toronto két üreskapus gólt kapott. Első csapatként a ligában a Buffalo lépte át az idei szezonban a 100 lőtt gólos határt.

A Pittsburgh, az Anaheim és a Columbus is szétlövéssel kapott ki a legutóbbi játéknapon. A Penguins az utolsó harmadban kétgólos hátrányt hozott be Malkin és Recchi révén. A hosszabbításban nem esett gól, és a szétlövésben pedig Malkin, Gonchar és Ouellett is hibázott, a második oldalon pedig elég volt a német Marco Sturm sikeres büntetője a győzelemhez.

Az Anaheim játékosainak is érdemes lenne gyakorolni a büntetőket, hiszen a Coloradóban minden próbálkozásukat fogta Jose Theodore. Teemu Selanne megszerezte pályafutása 500. NHL-gólját, de a büntetőknél hibázott, nem úgy mint egy másik klasszis, Joe Sakic a másik oldalon. “Büszke vagyok erre a teljesítményre, de ma este nem érdemeltünk győzelmet. Amióta itt játszom, még nem játszottunk olyan rosszul, mint az első félórában.” – nyilatkozta Selanne a találkozót követően.

NHL, alapszakasz
Buffalo Sabres-Toronto Maple Leafs 7-4
Washington Capitals-Atlanta Thrashers 2-4
Philadelphia Flyers-Ottawa Senators 2-3 – hosszabbítás után
Columbus Blue Jackets-St. Louis Blues 3-4 – szétlövéssel
Montreal Canadiens-Minnesota Wild 4-2
Pittsburgh Penguins-Boston Bruins 3-4 – szétlövéssel
Detroit Red Wings-Vancouver Canucks 3-4 – hosszabbítás után
Florida Panthers-Tampa Bay Lightning 4-6
New York Islanders-Carolina Hurricanes 4-2
Dallas Stars-Nashville Predators 1-0
Colorado Avalanche-Anaheim Ducks 3-2 – szétlövéssel
Phoenix Coyotes-New Jersey Devils 3-1
Calgary Flames-Chicago Blackhawks 4-1
San Jose Sharks-Los Angeles Kings 6-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik