Élet-Stílus

BL: sérüléshullám Barcelonában

Szerdán négy csapat csatlakozhat az eddig nyolcaddöntőbe jutott együttesekhez Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulója után.

Állás

A-csoport:
1. Chelsea 10 pont
2. Bremen 7
3. Barcelona 5
4. Levszki 0

B-csoport:
1. Bayern* 10
2. Inter 6
3. Sporting 5
4. Szpartak 1

C-csoport:
1. Liverpool* 10
2. PSV* 10
3. Galatasaray 1
4. Bordeaux 1

D-csoport:
1. Valencia* 10
2. Roma 7
3. Olympiakosz 2
4. Sahtar 2

*Már továbbjutott


BL: sérüléshullám Barcelonában 1

BL: sérüléshullám Barcelonában 2


A-csoport: bajban a címvédő

A Chelsea kifejezetten biztató, míg a címvédő Barcelona nehéz helyzetben van. Az angol gárda a Werder Bremenhez látogat és egy pont elegendő számára, hogy csoportelső legyen, de vereség esetén is továbbjuthat, amennyiben a katalánok nem nyernek a Levszki Szófia vendégeként. A német gárda akkor léphet tovább, ha nyer, míg a Barcelona pontokat veszít. A tavalyi győztes dolgát nehezíti, hogy a Vészhelyzet sorozat egy részében nincs annyi beteg, mint amennyi most a Barcelona keretében: Samuel Eto’o mellett Javier Saviola, Lionel Messi, Edmilson és Juliano Belletti is harcképtelen.

“Vannak gondjaink, ezzel együtt persze nincs más választásunk, mindenképpen nyernünk kell Szófiában, hiszen furcsa lenne, ha tavasszal a Barcelona már nem lenne versenyben a Bajnokok Ligájában” – nyilatkozta a katalánok középpályása, Andres Iniesta. A Werder nem a legjobb formában várja a Chelsea elleni partit, a csapat ugyanis a legutóbbi két bajnokiján csak egy pontot szerzett. Ugyanakkor Miroslav Klose, a brémaiak gólvágója amondó, ha valamennyi játékos teljesítménye feljavul szerdára, legyőzhető az angol csapat, amelyben a bokáját fájlaló Ricardo Carvalho játékosa kérdéses.

B-csoport, Inter: Cruz kidőlt a sorból

A B jelű négyesben viszonylag egyszerű a helyzet, mivel a Szpartak Moszkva otthonában fellépő német Bayern München már kvalifikálta magát a legjobb tizenhat közé, míg a hat ponttal második Internazionale és az öt ponttal harmadik Sporting Lisboa éppen egymás ellen játszik Milánóban. Ez azt jelenti, hogy az olasz bajnok akkor nyugodhat meg az utolsó körre, ha győz portugál riválisa ellen.

“Most az a legfontosabb, hogy győzzünk szerdán és továbbjussunk. Nagyon remélem, hogy a csapat teljesíti a küldetést” – harangozta be a találkozót Massimo Morati, a milánói klub tulajdonosa, aki a Sporting elleni ütközetet jelentősebbnek véli, mint a Palermo elleni hétvégi olasz rangadót. A Reggina ellen kínkeservesen megnyert bajnoki találkozón térdsérülést szenvedett Julio Ricardo Cruz egy ideig nem állhat Robert Mancini rendelkezésére, a trénernek persze nem kell aggódnia, ha úgy akarja, Hernan Crespo és Zlatan Ibrahimovic mellett az újra fitt Adrianót is pályára küldheti a főpróbán a Maritimo együttesét 1-0-ra legyőző, a portugál bajnokságában a második helyen posztoló Sporting Lisboa ellen.

C-csoport: a csoportelsőség a tét az Anfielden

A már továbbjutott Liverpool és PSV Eindhoven egymással találkozik a csoportelsőségért az Anfielden, míg a Bordeaux-Galatasaray mérkőzésnek a harmadik hely, azaz az UEFA-kupa-szereplés lesz a tétje. “Lényeges, hogy már kiharcoltunk a továbbjutást, ezzel azonban még nem laktunk jól, a célunk, hogy az élen végezzünk” – magyarázta a holland listavezető PSV vezetőedzője, Ronald Koeman. Természetesen a 2005-ös győztes Liverpool is ragaszkodik az első elyhez, az angolok menedzsere, Rafa Benítez nyíltsisakos támadójátékot ígér szerda estére, ebben pedig főszerep juthat a “vörösök” holland támadójának, Dirk Kuytnak. “Számomra különösen fontos lesz a szerda esti találkozó, hiszen a barátaim ellen készülök pályára lépni. Nem egyszerű feltörni a PSV védelmét, de mi képesek vagyunk erre” – nyilatkozta a korábbi Feyenoord-játékos, majd hozzátette: “Szeretek az Anfielden játszani, hiszen mindig csodálatos itt a hangulat, főleg a Bajnokok Ligája-mérkőzés során.” A két csapat első, szeptember 12-i mérkőzésen gólnélküli döntetlen született, és ugyanilyen eredménnyel zárult a Bordeaux isztambuli vendégjátéka is.

D-csoport: a Sahtar is fél a AS Romától?

Az AS Roma minimum egy pont reményében lép pályára a Sahtarvendégeként, hiszen az már a továbblépést jelentené számára a D-csoportból, amelyből a Valencia már biztosította a helyét a legjobb tizenhat között. A spanyol csapat ugyanakkor kedvezőtlen előjelekkel várja – a számára tétnélküli – Olympiakosz elleni mérkőzést. Egyrészt a főpróbán simán kikapott a Sevillától, ráadásul Edu is kidőlt a sorból, a térdsérülése miatt hosszú kihagyás vár. Ezzel szemben az AS Roma felettébb bizakodóan kelt útra Ukrajnába. A “farkasoknak” az első fordulóban nem okozott gondot az ukrán együttes legyőzése, Rómában alaposan elpáholták a Sahrart (4-0), de a hétvégén sem fukarkodtak a gólokkal, 7-0-ra verték a Catania együttesét. Ez utóbbi mérkőzés kapcsán Rosella Sensi, a klub alelnöke, egyben az elnök lánya úgy nyilatkozott: ez az eredmény Európa összes csapatát megrémiszti. “Az AS Roma most olyan csapat, amelyik félelmet kelt bárkiben. Doneckben is győzelmet várok a fiúktól” – tette hozzá.

BL, csoportkör, 5. forduló, szerda:
BL: sérüléshullám Barcelonában 3

A csoportelsõségért száll harcba a Liverpool (EPA)



A-csoport:
Werder Bremen-Chelsea, 20:45
Levszki-Barcelona, 20:45

B-csoport:
Szpartak Moszkva-Bayern München, 18:30
Internazionale-Sporting, 20:45

C-csoport:
Bordeaux-Galatasaray, 20:45
Liverpool-PSV, 20:45

D-csoport:


Valencia-Olympiakosz, 20:45
Sahtar Doneck-AS Roma, 20:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik