Élet-Stílus

Nyert és “őszi bajnok” az MTK

A listavezető MTK egy góllal nyert a Győr ellen a Borsodi Liga hétfő esti mérkőzésén. A fővárosiak egy fordulóval a bajnokság félideje előtt öt pont előnnyel vezetik a tabellát, így ők az "őszi bajnokok".

A két együttes játékosai fekete karszalaggal léptek pályára hétfő este, így emlékeztek a pénteken 79 éves korában elhunyt Puskás Ferencre. A találkozó gyászszünettel kezdődött, amely alatt a szurkolók egy-egy szál gyertyát tartottak a kezükben.

Az első játékrészben a győriek jelentős fölényben játszottak, Bajzát Péter a felső kapufáján kívül három alkalommal Végh Zoltán bravúrja mentette meg a házigazdákat a góltól. A vendégek tíz szögletet végezhettek el, míg a hazaiak egyet sem.

A második 45 percben viszont már az MTK játszott óriási fölényben, számos veszélyes helyzetet alakított ki, de Véghhez hasonlóan Szasa Sztevanovics is remek formában védett. Élvezetes, változatos mérkőzésen egy tizenegyesgól (szerzője a válogatottban múlt héten debütáló Balogh Béla volt) döntött a szünet után feljavult hazaiak javára.


Győzelmének köszönhetően az MTK az “őszi első”. Az idézőjel indokolt, hiszen még az idén két “tavaszi” fordulóra is sor kerül az élvonalbeli bajnokságban.


Borsodi Liga, 14. forduló:
MTK-Győri ETO FC 1-0 (0-0)
Gól: Balogh B. (69., 11-esből)

Korábbi eredmények:
Debrecen-ZTE 3-1
Tatabánya-REAC 2-3
Vác-Sopron 1-2
Kaposvár-Pécs 1-2
Diósgyőr-Honvéd 2-1
Fehérvár-Újpest 3-2
Vasas-Paks 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik