Élet-Stílus

WTA: több változás is lesz jövőre

Közzétette a 2007-re tervezett szabálymódosításokat a női profi teniszezőket tömörítő szervezet, a WTA. Az egyre gyakoribb visszalépések megelőzése okán eggyel csökkentették a kötelező tornarészvételek számát, de ez csak egy a változtatások közül.

Jövőre 13-ról 12-re csökkentették a kötelező tornarészvételek számát, a késői lemondást viszont akár 40 ezer dollárral is büntethetik majd. A 12 évnél régebb óta profiskodó hölgyeknek legfeljebb 11 versenyen kell megjelenniük, ugyanakkor a 30 évnél idősebbeknek pedig csak 4 kiemelt viadalt írnak elő. Az őszi fedettpályás idényre egységesítik a labdákat és a borítást, hogy csökkenjen a sérülések száma. Az Australian Open és a Roland Garros között tovább tesztelik az idén bemutatkozott újítást, mely szerint az edzők a játékosok mellett helyet foglalva adhatnak tanácsokat a szünetekben. A WTA fontolgatja, hogy a trénerek a nézőtérről is segíthessék tanítványaikat.

Népszerűségnövelő intézkedésként marad a számítógépes vonalfigyelő rendszer, a meccsek előtti és utáni interjú, míg párosban bizonyos tornákon a harmadik szettet 10 nyert pontig tartó szuper-tiebreak váltja fel. Ami a távlati terveket illeti, 2010-ig októberre előrehozzák az idényzárót, és az évadot Grand Slam-blokkokra osztják fel. Várható a világranglista pontszámításának egyszerűsödése, valamint évi négy közös viadal az ATP-vel is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik