Élet-Stílus

NBA: Jao Ming legyőzte O’Nealt

Hétfőre virradóra újra összecsapott egymással az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság, az NBA két legmarkánsabb centere: Jao Ming és Shaquille O'Neal. A párharcot a kínai nyerte meg, ráadásul csapata, a Houston is legyőzte a bajnok Miamit (94-72).

A vendégként fellépő Houston a második félidőben fordította a maga javára a címvédő elleni mérkőzését, köszönhetően a remek napot kifogó Jao Mingnek, aki 34 pontjából 20-at a nagyszünet után jegyzett. Ellenben a Miami szupersztárja, Shaquille O’Neal nem villogott, a harmadik negyed elején egy mezőnygóllal ugyan Patrick Ewing elé került az NBA örökranglistáján (24 820 ponttal momentán a 14. helyen áll), de hétfőre virradóra csak 15-ig jutott.

Tegyük hozzá, a társai sem villogtak a legutóbbi játéknapon, magyarázatként szolgálhat a vereségre, hogy a Miami a második félidőben csak 33 százalékkal dobott, ami elég hervasztó teljesítmény ezen a szinten. “Gyengén támadtunk” – vallotta be utóbb Miaimi legjobbja, Dwyane Wade, aki az első félidőben szerzett 16 pontjához mindössze 8-at tudott hozzáadni a harmadik és negyedik negyedben. A parti hőse, Jao Ming elsősorban riválisával, O’Neallal foglalkozott a mérkőzés után adott nyilatkozatában.

“Shaq sokkal erősebb és nagyobb nálam, csak úgy tudom legyőzni, ha lefutom. Most sikerrel jártam” – mondta mosolyogva a kínai, aki amellett, hogy vezeti a házi pontlistát (27.3), a lepattanók (10.0) és a blokkok (2.0) tekintetében is a legjobbnak számít Houstonban. Nem csak az ázsiai center, a csapat is nagy formában van: sorozatban negyedszer nyert, és hét eddigi meccséből csak kettőt bukott el.

A címvédő viszont a vártnál gyengébben startolt: hat meccs után 50 százalékos teljesítményt tud felmutatni, azaz háromszor nyert, háromszor veszített.

NBA, alapszakasz, 14. játéknap:
Los Angeles Clippers-New Orleans Hornets 92-76
Washington Wizards-New Jersey Nets 93-105 – h.u.
Charlotte Bobcats-Denver Nuggets 101-108
Miami Heat-Houston Rockets 72-94
Portland TrailBlazers-Dallas Mavericks 96-103
Sacramento Kings-Toronto Raptors 107-92
Los Angeles Lakers-Memphis Grizzlies 91-81

Ajánlott videó

Olvasói sztorik