Élet-Stílus

NHL: megtorpantak Pingvinek

Malkin debütálását követően sorozatban nyerte mérkőzéseit a Pittsburgh Penguins csapata, amely azonban az utóbbi napokban képtelen győzni. Vasárnapra virradóra a címvédő Carolina Hurricanes iskolázta le a csapatot.

A címvédő Carolina Hurricanes magabiztos hazai sikerrel zárta az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapját. A több hónapot sérülés miatt kihagyó Erik Cole először játszott azzal a Brooks Oprikkal, aki a tavalyi idényben kis híján véget vetett a bal szélső karrierjének. Cole nyakát törte Oprik egyik belemenése után, és három hónapot kénytelen volt kihagyni – nem sokon múlott, hogy nem kellett végleg szögre akasztania a korcsolyáját.

Cole igazán nemes bosszút állt a történtekért, hiszen a Carolina két első góljából ő is kivette asszisztokkal a részét. A második negyed elején emberelőnyös helyzetből növelte előnyét a tavalyi bajnok, de ebben a játékrészben a Pittburgh is kétszer betalált. Úgy tűnt hatalmas csatát hoz majd a záró játékrész, de ehelyett azt történt a pályán, amit a házigazda Hurricanes akart, és még hármat bepakoltak Jocelyn Thibault-nak.

A Pittsburgh ezzel a vereséggel sorozatban ötödször kapott ki, a címvédő pedig szépen lassan feljött a Délkeleti csoport második helyére, az Atlanta Thrashers mögé.

Bajban a Flyers

Daniel Briere, a Buffalo játékosa ismét rendkívülien fontos gólokkal segítette a csapatát. A Sabres vesztésre álló meccsét az utolsó percekben hosszabbításra “mentette”, majd a ráadásban szinte másodpercek az újrakezdés után megszerezte a győztes gólt.

Sorozatban ötödször kapott ki a Flyers, amely jelenleg a csoportjának tök utolsó helyén áll. Pedig a csapat vasárnapra virradóra sem játszott rosszul: a liga talán legerősebb csapatát késztették óriási küzdelemre, kétszer is vezettek a mérkőzésen, de végül egy ponttal kellett megelégedniük.

A Philadelphia hazai pályán Randy Robitaille emberelőnyös góljával hamar vezetést szerzett. A következő három találat azonban a Sabres-é volt, és mivel Picard még faragott a hátrányból, Briere-ék egygólos hátrányban várták az utolsó harmadot. Húsz másodperc sem telt el, és Umberger egyenlített, majd Randy Robitaille következett, és ismét a Flyers-é volt a vezetés.

Ekkor érkezett azonban Daniel Briere, és két góljával tovább mélyítette a válságot a Flyers-nél. Pár hete a Sabres 9-1-re mosta le a Philadelphiát, és nem sokkal később az edzőnek mennie kellett. Azóta sem lábalt ki a csapat a hullámvölgyből: a mérkőzés előtt a ligában Philadelphiának volt a legkevesebb pontja illetve győztes mérkőzése.

NHL, alapszakasz
Carolina Hurricanes-Pittsburgh Penguins 6-2
Washington Capitals-New York Rangers 3-1
Philadelphia Flyers-Buffalo Sabres 4-5 – hosszabbítás után
Boston Bruins-Ottawa Senators 4-3
Toronto Maple Leafs-Montreal Canadiens 5-1
Tampa Bay Lightning-Atlanta Thrashers 5-3
New Jersey Devils-Florida Panthers 4-2
Nashville Predators-Colorado Avalanche 1-0
Phoenix Coyotes-San Jose Sharks 1-2
Vancouver Canucks-Calgary Flames 2-3
Los Angeles Kings-Minnesota Wild 2-3 – szétlövéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik