Élet-Stílus

Vasas-győzelem a Kőér utcában

A Vasas legyőzte a Domino-BHSE csapatát, és ezzel nem csak az ob I rangadóját nyerte meg, hanem a Szuperkupát is elhódította.

A dupla tétet kapott Kőér utcai ütközet úgy indult, hogy mindkét oldalon akadt egy jeles hiányzó: a házigazdáknál a válloperációjából még lábadozó Biros Péter, a vendégeknél a bordatöréssel bajlódó Kovács Róbert maradt ki, amúgy a két élcsapat teljes arzenálját mozgósította a szupermeccsre.

A félidőben már a Vasas vezetett

A parti Szívós Márton remekbe szabott góljával indult, s már az első negyedben akár 4-1-re is elhúzhatott volna a Honvéd, ha 3-1-nél él az emberelőny adta lehetőséggel, de nem tette, így a Varga fivérek jóvoltából tartotta a lépést a hazaiakkal a Vasas (3-2). A második negyedben kétszer is egyenlített az angyalföldi alakulat (3-3, 4-4), majd a Honvédot a Vasasra cserélő ifjú Tóth Márton bal felső sarkos bombagóljával át is vették a vezetést a piros-kékek, akik a félidőre megtartották minimális előnyüket.

A nagyszünet után parézott a Földi-csapat

A differencia gyorsan a duplájára, majd még tovább nőtt a folytatásban (5-8), kezdett érni a meglepetés, főleg mert amíg a meccs e szakaszában a Vasas jól, az esélyesebb Honvéd csapnivalóan játszott.


Amikor Varga Dénes – Steinmetz Barnabás álompasszából – 9-6-ra alakította az állást, el is dőlt az összecsapás, a hazaiak széteső játékával szemben a gólkülönbségben is érvényre jutott a vendégek energikusabb, bátrabb, dinamikusabb pólója. A jobban védekező, motiváltabb, és végig kiválóan összpontosító Vasas megérdemelten nyert a sokat hibázó, mentálisan sem a csúcson levő bajnok ellen, megszerezve a bajnoki két pont mellett a hazai Szuperkupát is, visszavágva egyúttal a MK-döntőben elszenvedett vereségért.

A védekezésbeli különbség döntött

“Csak nagyon fegyelmezett csapatjátékkal lehet vendégként nyerni a Honvéd otthonában, mi ezt tettük, s nem először. Ma a védekezésbeli különbség dönthetett a két csapat között, meg talán az, hogy mi jobban alkalmazkodtunk a váratlan szituációkhoz, s a fiúk fejben is ott voltak végig a medencében” – nyilatkozta Földi László, a Vasas vezetőedzője. A Honvéd trénere, Kovács István így értékelt: “A Vasas nagyon jól játszott, de elkerülhető, s ezen a szinten megengedhetetlen gólokat kaptunk. A fórok kihasználása meghatározónak bizonyult, ám az ellenünk megítélt három kontrával a játékvezetők is benne vannak a vereségünkben. A döntő azonban az volt, hogy míg a Vasas jobban élt a lehetőségeivel, addig mi több fegyelmezetlenséget is elkövettünk. Mindenki gólt akart lőni emberelőnyben ahelyett, hogy végigjátszottuk volna a figurát.”

Férfi ob I, egyben magyar Szuperkupa-döntő:
Domino-BHSE – TEVA-VasasPlaket 9-13 (3-2, 2-4, 1-2, 3-5)
Gól:
Benedek 3, Fodor 2, Szívós, Kiss G., Molnár, Hárai 1-1, ill. Varga Dénes 3, Varga Dániel, Hosnyánszky, Steinmetz Á. 2-2, Steinnmetz B., Tóth M., Kincses, Heinrich 1-1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik