Élet-Stílus

NBA: szenved a Dallas, menetel a Utah

A tavalyi döntős Dallas a harmadik mérkőzése után is vesztesen kullogott le a parkettről. Az NBA legutóbbi játéknapján a Golden State Warriors csapata győzte le Dirk Nowitzkiékat.

A San Antonio (91-97) és a Houston (76-107) után Golden State-nek is behódolt a tavalyi finalista, ezúttal hazai pályán fellépő Dallas. A keddre virradóra lejátszott parti pikantériája, hogy a három ponttal, 107-104-re nyerő oaklandi gárda kispadján az a Don Nelson foglalt helyet, aki korábban nyolc szezonon át irányította a Maverickset.

A győzelmek tekintetében az NBA történetének második legsikeresebb edzője két éve távozott a texasi csapat éléről, és a búcsúját követően először tért vissza az American Airlines Centerbe – stílszerűen győzelemmel. “Hogy őszinte legyek, nem számítottam arra, hogy itt nyerünk, hiszen a Dallas nagyon jó csapat, de szerencsére tévedtem. Nagyon büszke vagyok fiúkra” – nyilatkozta a 66 éves edző.


Nelson játékosai közül hárman is elérték, illetve túl is jutottak a húszpontos határon (Baron Davis 26, Jason Richardson 22, Troy Murphy 20), míg a Dallasból csak Dirk Nowitzki – kis más? – teljesített az átlag felett, igaz, a német center 26 pontja a végeredmény tekintetében bizony nem sok hasznot hozott.


Miközben a Mavs’ alatt mind jobban mélyül a gödör, a Utah sorra aratja a győzelmeit. A Jazz eddigi négy mérkőzését kivétel nélkül megnyerte, legutóbb a vendég Detroitot fektette két vállra. A hazai kezdőcsapatból négyen is kétszánjegyű ponttal zártak, míg ketten a húszas határt is átlépték (Mehmet Okur 23, Carlos Boozer 20), de kiegészítő emberek is kitettek magukért, Gordan Giricek 13, Derek Fisher 12 pontig jutott csereként.

A Utah mellett már csak két csapat, a New Orleans és a Philadelphia veretlen az idei szezonban. Egyébként az árnyékos oldalon is három csapat tanyázik: a Dallas, a Boston és Denver nem nyert még eddig mérkőzést.

NBA, alapszakasz, 7. játéknap:
Orlando Magic-Washington Wizards 106-103
New York Knicks-San Antonio Spurs 93-105
Chicago Bulls-Milwaukee Bucks 110-85
Dallas Mavericks-Golden State Warriors 104-107
Utah Jazz-Detroit Pistons 103-101
Sacramento Kings-Minnesota Timberwolves 93-81
Los Angeles Clippers-Portland Trail Blazers 102-89

Ajánlott videó

Olvasói sztorik