Élet-Stílus

Hosszabbításban nyert a Sabres

A Buffalót nem rázta meg az első "igazi" veresége, és vasárnapra virradóra a játéknap egyetlen mérkőzésén nyerni tudott a New York Rangers vendégeként.

A Sabres együttese az idényben idáig kétszer hagyta el vesztesen a jeget: az első vereség az Atlanta Thrashers ellen a szétlövésben érkezett, a szombati játéknapon pedig a Toronto Maple Leafs hazai pályán, a rendes játékidőben verte a liga eddig legeredményesebb csapatát. A Buffalo a győzelmeinek jelentős részét hátrányból aratta, és nem volt ez másképp a Rangers elleni vasárnapi rangadón sem.

Sokáig úgy festett, hogy Jaromir Jagrék a szombati bukta után ismét kétvállra fektetik a Buffalót, de az utolsó negyedben ismét felpörögtek Daniel Briere-ék, és a hosszabbításban kiharcolták a győzelmet.

A fantasztikus szezonrajtot produkáló, és ezzel a Sabres sikereinek egyik kulcsa az a Thomas Vanek (7 gól, 9 assziszt), aki a mérkőzés első gólját szerezte. Az osztrák lecsapott egy kapu mögötti korongra, és Kevin Weekes mellett behúzta.

A második harmadban az emberelőnyös helyzeteit remekül használta ki a Rangers, és 3-1-re elhúzott Jagr, Petr Prucha és Michael Nylander találataival. Briere az utolsó játékrészben szintén létszámfölényben faragott a Sabres hátrányából, majd mivel az utolsó játékrészben Pominville egyenlíteni tudott jöhetett a folytatás.

A ráadásban ismét Daniel Briere szerzett gólt, és két pontot a csapatának. “A meccs elején teljesen egyoldalú volt a találkozó, örülhettünk, hogy nem húzott el jobban a Rangers. A a mérkőzés felére aztán összeszedtük magunkat, de csak nagyon kicsin múlt, hogy végül mi nyertünk. Mindenesetre nagyon boldogok vagyunk, hogy a szombati esti vereség után ismét nyerni tudtunk.” – nyilatkozta Briere a találkozót követően.

NHL, alapszakasz
New York Rangers-Buffalo Sabres 3-4 – hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik