Élet-Stílus

BL: Juhász gólt szerzett Milánóban

Juhász Roland, az Anderlecht magyar védője gólt szerzett az AC Milan otthonában, a végén mégis az olaszok örülhettek, hiszen 4-1-re győztek, és ezzel továbbjutottak a Bajnokok Ligája csoportköréből. A Lyon és a Real Madrid szintén megváltotta a helyét a 16 között.

Állás

E-csoport:
1. Lyon 12 pont
2. Real Madrid 9
3. Steaua 3
4. Dinamo Kijev 0

F-csoport:
1. Manchester Utd 9
2. Celtic 6
3. Benfica 4
4. Köbenhavn 4

G-csoport:
1. CSZKA Moszkva 8
2. Arsenal 7
3. FC Porto 7
4. Hamburg 0

H-csoport:
1. AC Milan 10
2. Lille 5
3. AEK Athén 4
4. Anderlecht 2


BL: Juhász gólt szerzett Milánóban 1

BL: Juhász gólt szerzett Milánóban 2

E-csoport: eldőlt a továbbjutás

A további eredményektől függetlenül a Lyon és a Real Madrid már továbbjutott a csoportból, miután – a papírformát igazolva – megnyerte a soros hazai mérkőzését. Az eddig még hibátlan, valamint kapott gól nélkül álló francia bajnok a Dinamo Kijev csapatát látta vendégül, és a sérült Fredet helyettesítő Karim Benzemának köszönhetően már a 14. percben megszerezte a vezetést. A 19 éves csatár Sidney Govou remek indítása nyomán lőtt a kapu bal alsó sarokába. A folytatásban is a vendéglátó Lyon játszott veszélyesebben, a helyzeteit azonban már nem tudta gólra válltani. A Dinamo támadójátékáról pedig mindent elárul, hogy Gregory Coupetnek, a hazaiak kapusának mindössze kétszer kellett védenie.

A Real Madrid, amely két héttel ezelőtt kiütéses győzelmet aratott Bukarestben, ezúttal csak egy ritkán látható öngóllal tudta legyőzni Steauát. A 71. percben Banel Nikolita úgy adta haza a labdát, hogy fel sem nézett, pechére a kapusa, Cornel Cernea a tizenhatoson kívül tartózkodott, ekképp a labda zavartalanul gurult a hálóba. A találkozó jelentős részében fölényben futballozó a házigazda a 73. percben növelhette volna az előnyét, csakhogy Ruud van Nistelrooy hiába harcolt ki egy tizenegyest, a büntetőpontról képtelen volt a kapuba jutatni a labdát, fölé tüzelt. A spanyol együttes így is magabiztos és megérdemelt győzelmet aratott.


Fcsoport: megbotlott a Manchester

Az FC Köbenhavn megszerezte az első győzelmét a legrangosabb európai kupasorozatban, és ez azt jelenti, hogy a Manchester United még nem tekintheti magát továbbjutónak. Az angolok két héttel ezelőtt könnyen, 3-0-ra verték a dán csapatot, ezúttal azonban valamennyi helyzetüket kihasználatlanul hagyták, átellenben viszont a korábban a Premier League-ben is megfordult Marcus Allback bevette Edwin van der Sar kapuját. Már Atiba Hutchinson is gólt szerezhetett volna, csakhogy a fejese után a felső lécről vágódott le a labda, amelyet végül a svéd csatár közelről a hálóba segített. A Manchester United hiába iparkodott, még egyenlíteni sem tudott, így először veszített a Bajnokok Ligája idei kiírásában.

A csoport másik brit csapata, a skót Celtic is csalódottan bandukolt le a pályáról Lisszabonban, miután a helyi Benfica stílszerűen, 3-0-s győzelemmel vágott vissza az előző fordulóban elszenvedett vereségéért. A portugálok ezért Gary Caldwellnek is köszönettel tartoznak, a Celtic védője ugyanis mind a

három hazai gólban benne volt, az első kettőben vastagon. Előbb Nelson beadását “terelte” a hálóba
BL: Juhász gólt szerzett Milánóban 3

Nem született gól Londonban (EPA)

(öngól), majd nem sokkal később a fejéről Nuno Gomeshez, majd a csatár lövése nyomán kapu bal oldalába került a labda. A harmadik találatban pedig annyi szerepe volt, hogy Andrej Karjaka az ő lábai között lőtte el a labdát, amely aztán a jobb alsó sarokba kötött ki. A BL szerdai játéknapja előtt még rúgott gól nélkül álló Benfica újra reménykedhet a továbbjutásban, a portugál csapat ugyanúgy négypontos, mint a Köbenhavn, a Celtic hat, a MU pedig kilenc pontot szerzett négy mérkőzés alatt.

G-csoport: rosszul céloztak az “ágyúsok”

Az Arsenal nem tudott revansot venni a CSZKA Moszkván az oroszországi vereségéért, hiába dolgozott ki számtalan helyzetet, képtelen volt a kapuba találni. Hacsak a helyzetei felét értékesíti, most angol gólparádéról tudósítanánk az olvasót, ehelyett arról kell beszámolnunk, hogy Tomas Rosicky “a szezon helyzetét” puskázta el, ahelyett hogy 6 méterről az üres kapuba lőtt volna, a jobb kapufánál fekvő Igor Akinfejev kezébe gurított. A cseh középpályás mellett Cesc Fabregas és Thierry Henry is könnyen gólt, gólokat szerezhetett volna, ha jobban összpontosít. A másik oldalon Vagner Love állt a legközelebb ahhoz, hogy a kapuba találjon, lövését azonban Jens Lehmann bravúrral hárította.

A londoni döntetlen jó helyzetbe hozta a Hamburgban győzni tudó Portót, amely pontszámban beérte az Arsenalt, a CSZKA Moszkvától pedig csak egy egységgel marad el. A portugálok Lucho González bombagóljával szerezték meg a vezetést a Bundesligában is gyengélkedő HSV ellen: Joris Mathijsen nem tudott felszabadítani, rossz helyre fejelte a labdát, éppen az argentin légióshoz, aki kapásból a jobb felső sarokba tüzelt. A 61. percben Lisandro López duplázta meg a vendégek előnyét, ez azonban hamar újra egygólosra olvadt, miután a sérülésből felépült Rafael van der Vaar egy szöglet után a kapuba fejelt. A 3-1-es végeredményt végül Bruno Moraes állította be a 87. percben.

Hcsoport: Juhász és Kaká nagy napja

Juhász Roland, az Anderlecht légiósa gólt szerzett a San Siróban az AC Milan ellen, a találkozó végén azonban az olaszok örülhettek, a 4-1-es győzelmükön túl annak is, hogy már továbbjutottak a csoportból. Mielőtt továbbmennénk, illik megemlíteni, hogy legutóbb 2003. október 22-én született magyar gól a Bajnokok Ligájában, akkor a Stuttgart alkalmazában lévő Szabics Imre a Panathinaikosz kapuját vette be. Szerda este a milánóiak Kaká tizenegyesgóljával jutottak előnyhöz – a büntetőt Juhász hozta össze. A brazil középpályás a folytatásban még kétszer villant: a 22. percben Cafu visszagurított labdáját küldte a hálóba, majd az 56. percben egy távoli lövéssel pókhálózta ki a felső sarkot. Juhász a 61. percben szépített, egy szöglet után fejelt a kapuba. Igaz, ekkor még hátravolt Alberto Gilardino első BL-gólja: a Milan-csatár Cristian Brocchi átadása után küldte a labdát a jobb alsóba.

A csoport másik találkozóján a Tőzsér Dániellel felálló AEK Athén 1-0-ra legyőzte a Lille csapatát, amely a 22. perctől – a görög Efsztatiosz Tavlaridisz kiállítása miatt – emberhátrányban futballozott. Az AEK hiába uralta a játékot, sokáig eredmény nélkül rohamozta a kaput. A 74. percben aztán góllá érett a hazaiak mezőnyfölénye: Nikolaosz Liberopulosz 23 méterről, elemi erővel bombázott a bal felső sarokba. Így ebben a csoportban nagy harc várható a továbbjutást jelentő második helyért: a Lille-nek öt, az AEK-nek négy, az Anderlechtnek pedig két pontja van két fordulóval a csoportkör vége előtt.


BL, csoportkör, 4. forduló, szerda:
E-csoport:
Real Madrid-Steaua Bucuresti 1-0 (0-0)
Gól:
Nicolita (71., öngól)

Olympique Lyon-Dinamo Kijev 1-0 (1-0)
Gól:
Benzema (14.)

F-csoport:
FC Köbenhavn-Manchester United 1-0 (0-0)
Gól:
Allback (73.)

Benfica-Celtic Glasgow 3-0 (2-0)
Gól:
Caldwell (10., öngól), Nuno Gomes (23.), Karjaka (76.)

G-csoport:
Arsenal-CSZKA Moszkva 0-0

Hamburg-FC Porto 1-3 (0-1)
Gól:
Van der Vaart (62.), ill. Lucho Gonzalez (44.), Lisandro Lopez (61.), Moraes (87.)

H-csoport:
AC Milan-Anderlecht 4-1 (2-0)
Gól:
Kaká (6., 22., 56., az elsőt 11-esből), Gilardino (88.), ill. Juhász R. (61.)

AEK Athén-Lille 1-0 (0-0)
Gól:
Liberopulosz (74.)
Kiállítva: Tavlaridisz (22., Lille)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik