Élet-Stílus

NHL: Denverben bukott a Minnesota

Hétfőre virradóra másodszor botlott a remekül rajtoló Minnesota Wild az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL): a "vadak" 4-1-re kaptak ki a Colorado Avalanche otthonában.




NHL: Denverben bukott a Minnesota 1

nhl.lap.hu

NHL: Denverben bukott a Minnesota 1
NHL: Denverben bukott a Minnesota 3

“Ma mindenkinek megmutattuk, hogy bármelyik csapatot képesek vagyunk legyőzni” – nyilatkozta a kétmeccses pihenőjéből most visszatérő Jose Theodore. A Colorado 30 éves kapusa joggal verheti a mellét, egyrészt: remek produkcióval tért vissza, 20 lövést hárított, csak Pavol Demitra kísérleténél kapta elő a fehér zászlót, másfelől: csapata könnyedén fektette két vállra az eddig csak egyszer veszítő, sorozatban három győzelmet arató Wild-ot.


Milan Hejduk kettőt vállalt a négy denveri gólból, rajta kívül Tyler Arnason és a századik NHL-találatát jegyző Ian Laperriere volt eredményes. Ezen a ponton illik megemlíteni John-Michael Lilest nevét is, a védő ugyanis karriercsúcsot állított fel egy meccsen kiosztott három góltérő átadásával. “Olyan volt, mintha juniorok ellen játszott volna a Colorado. Nem volt energiánk, gyengén működtek a kezek és a lábak” – füstölgött Jacques Lemaire, a Wild edzője.


A nap másik mérkőzésén sorozatban másodszor kapott ki a Tampa, a 2004-es bajnokcsapatot a San Jose páholta el (4-2). A “cápák” harmadik, tulajdonképpen győztes gólját Patrick Marleau szerezte, méghozzá nem is akárhogyan. Scott Hannan lövése után a korcsolyájáról pattant a pakk a hálóba. Tegyük hozzá: a botját nem is tudta volna használni, mivel azt egy védő néhány pillanattal korábban egy határozott ütéssel kettétörte.

NHL, alapszakasz, 26. játéknap:
Colorado Avalanche–Minnesota Wild 4-1
Tampa Bay Lightning–San Jose Sharks 2-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik