Élet-Stílus

Hétgólos milánói rangadó

Az Internazionale gólzáporos mérkőzésen nyert az AC Milan ellen az olasz labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának szombat esti rangadóján. Az Internazionale a 47. percben már 3-0-ra vezetett, ám a Milan bámulatos hajrával nagyon közel volt az egyenlítéshez.




Hétgólos milánói rangadó 1

olaszfoci.lap.hu

Hétgólos milánói rangadó 1
Hétgólos milánói rangadó 3

A Juventus büntetése miatt utólag bajnoknak kikiáltott Internazionale parádésan kezdte a meccset és a Cruz helyett kezdő Crespo fejesével már negyedóra után vezetett a szezont mínuszban kezdő Milan ellen. Az argentin Jankulowski beadását bólintotta Dida kapujába. Pár perccel később egy mutatós támadás végén Stankovic lőtte ki a bal sarkot.

A szünetben hármat is cserélt Carlo Ancelotti, de ismét az Inter, pontosabban Zlatan Ibrahimovic volt eredményes, és ezzel úgy tűnt eldőlt a mérkőzés. Clarence Seedorfnak sikerült valamit faragnia a hátrányból, de az olasz válogatott Marco Materazzi helyreállította a háromgólos előnyt. A találat után levette a trikóját a védő, amiért sárgát adott, és mivel már korábban kapott egyet a bíró a pirosat is felmutatta.

Innentől kezdve a Milan nagy fölényben játszott, de Julio Cesar parádésan védett még akkor is, ha kétszer – Gilardino majd Kaká – túljártak az eszén. A kapusának köszönheti Roberto Mancini továbbra is veretlen csapata, hogy végül 144. milánói derbit megnyerte és jelenleg három ponttal vezeti a tabellát. A Milan már kijött a mínuszból és kilencedik forduló után a 12. helyen tanyázik.

AC Milan-Internazionale 3-4 (0-2)
Gól:
Seedorf (50.), Gilardino (76.), Kaká (91.), illetve Crespo (17.), Stankovic (22.), Ibrahimovic (47.), Materazzi (68.)
Piros lap: Materazzi (69., Internazionale)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik