Élet-Stílus

Mourinho: most már pihenhet Seva

Jose Mourinho csapata a szerdai BL-rangadó után szombaton is nyerni tudott a Portsmouth ellen. A tréner elégedetten nyilatkozott a két új szerzemény, Sevcsenko és Ballack góljával megnyert találkozót követően, csak a játékvezető döntéseit nem értette.

“Nagyon örülök, hogy sikerült nyernünk, hiszen szerdán fizikailag nagyon megterhelő meccset játszottunk. Erre jó példa, hogy Lampard és Essien több mint 12 kilométert futott a Barca ellen, és most is a csapat legjobbjai voltak.” – nyilatkozta Mourinho, aki külön örült, hogy a nyár két legnagyobb igazolása, Michael Ballack és Andrij Sevcsenko is gólt szerzett.

“Mindig is mondtam, hogy Sevcsenko addig játszik, amíg gólt nem szerez, nálam ő mindig kezdőember. Az egész csapatnak jót tett, hogy végre betalált. Ugyanez érvényes Michaelre is.” – tette hozzá a portugál mester. Sevcsenko a nyáron érkezett 50 millió euróért az AC Milantól, de szombatig csak egyszer, még augusztusban volt eredményes a Middlesbrough ellen. Ballackkal is lövettek már gólt a társak: a német középpályásnak átengedett egy tizenegyest Lampard, a Bréma elleni BL-meccsen, Bayern München egykori klasszisa pedig nem hibázott.

Nagy kő esett le mindkét légiós szívéről, amikor két percen belül megnyerték a mérkőzést a Chelsea-nek. A játékvezető azonban túlzottnak érezte gólörömüket, és mindkettőjüknek felmutatta a sárga lapot. Mourinho nem érezte szerencsésnek ezt a döntést: “Új játékosokról van szó, akik természetesen nagyon örülnek, ha gólt lőnek a Stamford Bridge-en. De nem csak emiatt nem voltam elégedett Mark Clattenburg teljesítményével. Nem volt egyetlen egy olyan szituáció sem a mérkőzésen, amikor nekünk fújt volna.”

A Chelsea következő meccsén Mourinho pihentetni fogja az ukrán sztárját. “Addig akartam játszatni a kezdőben, amíg gólt nem lő. Most hogy ez meg van, egy kicsit pihenhet.” A Blackburn elleni Carling Kupa meccsen az angol bajnok feltehetően visszatér a tavaly sikerrel alkalmazott egycsatáros taktikájához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik