Élet-Stílus

Még egy versenyt ki kell hagynia Loebnek

Nagy valószínűséggel a november 17-19-én sorra kerülő Új-Zéland-ralin tér vissza a pályára Sébastien Loeb, a világbajnoki sorozat címvédője és jelenlegi éllovasa, aki szeptember végi kartörése miatt kényszerült pihenőre.




Még egy versenyt ki kell hagynia Loebnek 1

rally.lap.hu

Még egy versenyt ki kell hagynia Loebnek 1
Még egy versenyt ki kell hagynia Loebnek 3

A Citroën Xsara WRC-t irányító francia pilótát hegyikerékpározás közben érte baleset svájci lakhelyén, emiatt ki kellett hagynia a múlt hétvégi Török-ralit, s úgy tűnik, még a jövő hétvégi, ausztráliai versenyen sem számíthat rá csapata, a belga Kronos istálló.

Az október 27. és 29. között esedékes Ausztrál-ralin a spanyol Xavi Pons helyettesíti a francia pilótát, navigátora pedig a szintén spanyol Carlos del Barrio lesz. A legutóbbi, Törökországban rendezett versenyen Colin McRae indult Loeb helyett: ám a “repülő skót”-nak becézett, 1995-ben világbajnok versenyző nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mert a 19. gyorsasági szakaszon kiesett.

Loeb kiválása jól jött üldözőjének, a Ford Focus WRC-t kormányzó finn Marcus Grönholmnak, aki az előző futamon begyűjtött győzelmével 25 pontra megközelítette riválisát. Ha a folytatásban is kihasználja ellenfele távollétét, izgalmassá válhat a vb hajrája.

Az Új-Zéland-rali, melyen már vélhetően Loeb is rajthoz áll, az idény utolsó előtti viadala lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik