Élet-Stílus

Gera gólt lőtt Királynak

Az angol másodosztály magyar érdekeltségű rangadóján a West Bromwich Albion 2-0-ra verte a Crystal Palace-t. A WBA első gólját a mérkőzés egyik legjobbja Gera Zoltán fejelte.

A birminghamiek a találkozón végig fölényben játszottak, és jó pár helyzetet kialakítottak. Hat perc után a magyar középpályás tesztelte 30 méterről Király Gábort, és a válogatottbeli társ csak egy bravúros védéssel tudta kitornázni a bombát. A 22. percben ismét Gera veszélyeztetett, de Királynak a Palace kapujában ezúttal nem kellett beavatkoznia, mivel a labda centikkel a bal kapufa mellett suhant el.

Az első félidő ráadásában végre megtört a gólcsönd: Nathan Ellington beadását a Magic Magyar befejelte. Ez volt a magyar válogatott egykori csapatkapitányának a harmadik bajnokságbeli találata az idei szezonban. Nála is jobban megy a góllövés Diomansy Kamarának, aki a második játékrész első perceiben megduplázta a WBA előnyét, és ezzel már öt találatnál tart.

A továbbiakban is a West Brom támadott veszélyesebben, és a hazai csapat Királynak köszönheti, hogy a vereség végül nem lett nagyobb. A WBA ezzel a harmadik helyen áll, míg a Palace a tizedik a Championshipben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik