Élet-Stílus

NFL: tovább menetel a Chicago

Az amerikaifutball-bajnokság hatodik fordulójának zárómérkőzésen megőrizte a veretlenségét a Chicago Bears együttese, annak ellenére, hogy a támadóalakzata mindössze három pontot szerzett és hatszor veszítette el a labdát.

NFL: tovább menetel a Chicago 1

Rackers vigasztalhatatlan (AP)



NFL: tovább menetel a Chicago 2

Nincs sok esélye a Bears támadójának (AP)

A hatodik játéknapon szabadnapos Indianapolis mellett már csak egyetlen egy csapat százszázalékos az NFL-ben. A Chicago a Monday Night Game-en az eddig harmatosan szereplő Arizona Cardinals otthonába látogatott, és az első félidőben semmi nem sikerült a csapatnak. Ráadásul a Bears irányítója, Rex Grossman borzalmasan gyengén játszott. „Nem is értem, mi történt. Soha nem nyertem még olyan meccsen, amelyen ennyire rossz voltam.” – nyilatkozta a találkozót követően Grossman, aki négy interceptiont dobott.

Azt, hogy mégis nyerni tudott a Chicago, azt a védelmének, Devin Hesternek és az Arizona rúgójátékosának, Neil Rackersnek köszönheti.

Az első játékrészben az történt a pályán, amit a Cardinals újonc irányítója, Matt Leinert akart. A fiatal játékos vezérletével 20-0-s hazai vezetésnél vonultak az öltözőbe a csapatok. A második játékrészben sem javult a Chicago támadásban, a védők csinálták a pontokat. Kétszer is elveszítette a Cardinals támadásban a labdát, és Bears mind a kétszer touchdownnal büntetett. Az utolsó negyedben aztán Devin Hester egy arizonai punttal ’begyalogolt’ a hazai csapat célterületére, majd Robbie Gould egy mezőnygóllal 23-24-re módosította az állást.

A Cardinals még ezek után is megnyerhette volna a mérkőzést: 58 másodperccel a lefújás előtt 41 yardról rúghatott mezőnygólt Neil Rackers. Az Arizona rúgójátékosa, a mérkőzésen addig háromszor volt eredményes, 41,28, illetve 29 yardról, de az utolsó és talán legfontosabbat kihagyta. „Biztos voltam benne, hogy betalálok. Borzalmasan éreztem magam, hiszen az egész csapat és az edző is megérdemelte volna a győzelmet.”

A hétfő esti győzelmével a Bears a hatodik mérkőzését is megnyerte, és magabiztosan vezeti az NFC Északi Csoportját, az Arizona ezzel szemben csak egyszer hagyta el győzedelmesen a pályát, és az NFC Nyugati Csoportjának utolsó helyén kullog.

NFL, alapszakasz, hatodik játéknap
Arizona Cardinals-Chicago Bears 23-24

Korábban
Detroit Lions-Buffalo Bills 20-17
Baltimore Ravens-Carolina Panthers 21-23
Tampa Bay Buccaneers-Cincinnati Bengals 14-13
Dallas Cowboys-Houston Texans 34-6
Atlanta Falcons-New York Giants 14-27
New Orleans Saints-Philadelphia Eagles 27-24
St Louis Rams-Seattle Seahawks 28-30
Washington Redskins-Tennessee Titans 22-25
Pittsburgh Steelers-Kansas City Chiefs 45-7
New York Jets-Miami Dolphins 20-17
San Francisco 49ers-San Diego Chargers 19-48
Denver Broncos-Oakland Raiders 13-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik