Élet-Stílus

Lemondott a Honvéd edzője

Lemondott posztjáról Aldo Dolcetti, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője, utódja Supka Attila lett.

Aldo Dolcetti, a Honvéd FC vezetőedzője a keddi napon lemondott tisztségéről. “Most, amikor a Honvéd egy sikersorozatot kezdett el, úgy érzem nem hagyom cserben az együttest azzal, hogy más elfoglaltságot keresek” – mondta Aldo Dolcetti.

A klub új vezetőedzője Supka Attila, aki nem ismeretlen a Honvédnál. A szakember 1974 és 1984 között az egyesület színeiben játszott, majd edzőként az EFC Békéscsabánál majd a Debrecennél ténykedett, és az utóbbi csapattal két bajnoki címet nyert.

“Nagy várakozással tekintek az új munka elé” – mondta kinevezését követően Supka Attila. “Ebben a klubban nőttem fel, itt lettem felnőtt futballista, az ifiben együtt játszottam például Détári Lajossal, a felnőttcsapatba pedig Tichy Lajos tett be, s együtt léphettem pályára többek között Pintér Sándorral, Kocsis Istvánnal és Esterházy Mártonnal. Edzőként igyekszem minél sikeresebben szerepelni a csapattal, a tulajdonosok ehhez megteremtették a biztos hátteret, s komoly célkitűzéseik vannak. Aldo Dolcettivel is beszéltem, egyeztettünk az együttessel kapcsolatban.” A tréner továbbá jelezte, hogy munkáját Vass László másodedző, Ágoston Sándor erőnléti edző és Pleskó László kapusedző segíti.

A fővárosi csapat – amely a legutóbbi fordulóban, szombaton 2-0-ra legyőzte a vendég Sopront – jelenleg a tizedik helyen áll, kilenc mérkőzésből szerzett 11 ponttal.

Az eddigi edzőváltások a Borsodi Liga jelenlegi idényében
Augusztus 8., Debrecen: Supka Attila helyett Miroslav Beranek (augusztus 12.) Augusztus 9., Sopron: Selymes Tibor helyett Roberto Landi
Augusztus 30., REAC: Urbán Flórián helyett Aczél Zoltán (szeptember 2.)
Szeptember 12., Sopron: Roberto Landi helyett Selymes Tibor
Október 17., Budapest Honvéd: Aldo Dolcetti helyett Supka Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik