Élet-Stílus

A Cech-szülőket sokkolta fiúk sérülése

A szombaton koponyatörést szenvedett, azóta már megműtött Petr Cech szülei a Times című lapban beszéltek a fiúk sajnálatos sérüléséről. A Chelsea cseh kapusának édesapja úgy véli, sarjára hosszú kihagyás vár, egy év múlva állhat újra a gólvonalra.

A Chelsea 24 éves kapusa a Reading otthonában lejátszott bajnoki mérkőzésen sérült meg, miután a hazaiak egyik játékosa, Stephen Hunt a térdével fejbe találta. Mint kiderült, a cseh válogatott labdarúgó koponyatörést szenvedett az ütközés során, azóta meg is műtötték, az állapota kielégítő.

“A gyermekem egy évig nem nem léphet pályára – kezdte nyilatkozatát a szerencsétlenül járt hálóőr édesapja, Vacel Cech. – Egyébként először nem gondoltam, hogy ennyire súlyos a sérülése, amikor közölték velem a diagnózist, nem hittem a fülemnek, remegni kezdett a térdem. Szörnyű ez az egész.” A Times című brit lap Petr Cech édesanyját is szóra bírta. “Azt hittem, agyrázkódást szenvedett, Petr felesége, Martina mondta el nekünk, hogy ennél sokkal komolyabb a baj. Egy anyának szörnyű ilyen állapotban látni a fiát” – így Cechova. A vétkes, Hunt továbbra is kitart amellett, hogy nem akart sérülést okozni a kapusnak, “véletlen baleset történt.”

Az ominózus mérkőzésen Cech mellett Carlo Cudicini, a Chelsea második számú kapusa is kidőlt egy ütközés során. Az utolsó percben hordágyon vitték le a pályáról, az olasz játékos azonban még viszonylag “olcsón” megúszta.

“Nagyon sajnálom mind a kettőjüket, és dühös vagyok, mert korábban Mark Schwarzer és Shay Given is hasonló körülmények között sérült meg. Komoly probléma, hogy a játékvezetők nem védik kellőképpen a kapusokat. A csatárok is elgondolkodhatnának egy kicsit, hiszen mindenkinek van családja, a gyerekek nem tolószékben akarják látni az apjukat!” – nyilatkozta a Cech-ügy kapcsán Jens Lehmann, az Arsenal világbajnoki bronzérmes portása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik