Élet-Stílus

Armstrong egykori csapata csábítja Bassót

A doppinggyanúba keveredett, majd bizonyítékok hiányában felmentette olasz profi kerékpárost megkereste a hétszeres Tour de France-győztes Lance Armstrong csapata.

„Konkrét ajánlatot kaptam a csapattól” – nyilatkozta a Giro d’Italia idei győztese, akinek jelenleg 2008-ig szóló szerződése van a CSC csapattal. Ivan Basso egyelőre még nem döntötte el, hogy hol folytatja. „Bármi megtörténhet, de remélem, hogy maradhatok a CSC-nél.”

Basso 21 társával együtt idén nem indulhatott el a Tour de France-on, mivel nevük szerepelt az El Mundo spanyol napilap 37 kerekest tartalmazó listáján: a megnevezett versenyzőket állítólag Eufemiano Fuentes spanyol orvos doppingszerekkel látta el. A bejelentés hatására az egykori Tour-győztes, Bjarne Riis által irányított csapat azonnal felfüggesztette Basso versenyzési jogát.

A múlt héten aztán az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) felmentette a doppingvádak alól a kerekest, és elrendelte az eljárás azonnali beszüntetését. Ez azt jelenti, hogy Basso visszakapja versenyzési engedélyét, melyet 105 napja függesztettek fel. Az olasz sportoló szervezetében egyszer sem mutattak ki tiltott szert. Ennek ellenére a csapatfőnök nem jelölte a hétvégi Lombard körversenyre Bassót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik