Élet-Stílus

NHL: rekordközelben a Dallas

A Dallas Stars az ötödik mérkőzésén is megőrizte a veretlenségét a tengerentúli profi jégkorong-bajnokságban (NHL), és már csak egy sikerre van fennállása legjobb, 1996-os idényrajtától. A texasi csapat legutóbb az Anaheim Ducks otthonában győzött büntetőkkel.




NHL: rekordközelben a Dallas 1

nhl.lap.hu

NHL: rekordközelben a Dallas 1
NHL: rekordközelben a Dallas 3


A rendes játékidőben és a hosszabbításban nem született döntés, a szétlövésben pedig a Dallas volt a jobb: Szergej Zubov és Jussi Jokinen is gólra váltotta a büntetőjét, míg átellenben csak Andy McDonald járt túl Marty Turco eszén. A texasiak kapusa összesen 36 hazai gólszerzési kísérletet hatástalanított, csak három lövéssel szemben volt tehetetlen. Az első harmadban Todd Marchant (emberhátrányban), a hajrában Scott Niedermayer és McDonald jutatta a kapujába a korongot. A Dallas mind a három gólját a középső játékrészben szerezte, sorrendben Zubov, Niklas Hagman és Antti Miettinen volt eredményes.

A Dallas Stars sorozatban ötödik találkozóját nyerte meg, még egy győzelem és beállítja fennállása legjobb, 1996-os idényrajtját – akkor hat sikerrel kezdte a szezont. A Stars mellett csak két együttes, a Buffalo Sabres és a Minnesota Wild veretlen még az idén az észak-amerikai profi jégkorongligában.

NHL, alapszakasz, 12. játéknap:
Anaheim Ducks-Dallas Stars 3-4 – büntetőkkel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik