Élet-Stílus

A konstruktőri címre hajt Schumacher

A nyolcadik világbajnoki cím megszerzéséről már letett a német pilóta, és ezért a hétvégi Brazil Nagydíjon azon lesz, hogy legalább a Ferrarinak megszerezzék a konstruktőri címet.

A hétszeres világbajnok a szuzukai motorhiba után már nem bízik a nyolcadikban, és ezért a konstruktőri címre hajt csapattársával, Felipe Massával. Alonso szerint ezzel szemben még egyáltalán nem lefutott a verseny. A német pilóta csak akkor lehet világbajnok, ha Interlagos-ban megszerzi pályafutása 92. futamgyőzelmét, és a címvédő spanyol riválisa pedig pont nélkül fejezi be a versenyt. Ebben az esetben ugyanannyi pontja lenne mint Alonsónak, de mivel idén többször győzött Schumi, övé lenne a bajnoki cím.

A konstruktőri versenyben csak kilenc pont a Ferrari hátránya a Renault-val szemben, és a két pilóta mindent meg fog tenni annak az érdekében, hogy befogják Flavio Briatoréékat. „Nekünk kell az első két helyen végezni, és aztán megvárni, hogy a két Renault mit csinál. Nagyon fogunk hajtani a csapatért, amely megérdemelné a címet. Massa ráadásul hazai közönség előtt versenyez, úgyhogy ez is plusz motivációt jelent vasárnapra.” – mondta a szezon végén visszavonuló Schumacher.

Gyakorlatilag már most megvédte a címét Fernando Alonso, de ő erről egyelőre hallani sem akar. „Egészen az utolsó körig koncentrálnunk kell, hiszen egy technikai sportban bármi megtörténhet.” – nyilatkozta a jövőre a McLarennel versenyző pilóta. „Úgy kell Brazíliára készülnünk, mint egy átlagos versenyre. A maximumot kell kihoznunk az autóból, de túl sokat nem szabad kockáztatnunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik