Élet-Stílus

Fél évre kidőlhet Petr Cech

A Chelsea portása egyes vélemények szerint idén már nem léphet pályára, miután szombaton a Reading elleni bajnoki mérkőzésen súlyosan megsérült. A cseh kapust azóta megműtötték, állapotáról egyelőre nincsenek hivatalos információk.

Vizsgálat

Az angol szövetség nemcsak Hunt ellen indított vizsgálatot, hanem a lefújás utáni durva nyilatkozatáért Jose Mourinho Chelsea-vezetőedző, illetve az eset súlyosságát rosszul felmérő Mike Riley játékvezető ellen is.

A 24 éves Petr Cech a szombati meccs 16. másodpercében találkozott Stephen Hunt térdével, és azonnal eszméletét vesztette. Hosszas ápolás után folytatódhatott a játék, a kapust eközben kórházba szállították, és vasárnap egy oxfordi klinikán megműtötték. „Az operáció jól sikerült, de jelenleg túl korai még bármit is mondani Petr állapotáról” – írta közleményében a klub.

„Veszélyes lenne siettetni a visszatérését. Az operáció során még az is félő volt, hogy ha az ütéstől túlságosan megduzzadt az agya, akkor esetleg nem éli túl a beavatkozást” – mondta a klub egyik orvosa.

Féléves szünet

Cech cseréje, Carlo Cudicini is megsérült a szombati mérkőzésen. Az olasz hálóőr az utolsó percekben egy beívelt labdára kirohanva ütközött Ibrahima Sonkóval. Cudicini is eszméletét veszítette, és később őt is kórházba szállították, de egy alapos kivizsgálás után elengedték. A kapus már játékra is jelentkezett, de orvosai tanácsára feltehetően 10 napig nem védhet. A Chelsea egyelőre nem közölte, hogy a két kapus milyen hosszú időre dőlt ki.

„Véleményem szerint Cech legalább hat hónapig nem játszhat” – nyilatkozta a Daily Telegraph-nak Peter Hamilton, a St Bartholomew’s kórház szakembere. „Körülbelül ennyi időbe telik, míg a sérülését kiheveri. Ha a betört koponyarész alatt az agy is súlyosan megsérült, akkor hosszabb időbe is telhet, míg teljesen felépül.”




Fél évre kidőlhet Petr Cech 1
chelsea.lap.hu

Fél évre kidőlhet Petr Cech 1
Fél évre kidőlhet Petr Cech 3

Hamlyn véleménye szerint Cech teljesen rendbe fog jönni, de nem szabad siettetni a visszatérését. „Ha túlságosan hamar ismét játszani kezdene, akkor annak végzetes következményei lehetnek.”

Hilario bizonyíthat

A Bajnokok Ligájában szerdán a Chelsea a címvédő Barcelonával játszik, és a hírek szerint a csapat harmadik számú kapusa, a portugál Hilario őrzi majd az angol bajnok kapuját. A 30 éves portást jól ismeri Mourinho, hiszen Portóban az irányítása alatt játszott. Idén érkezett a portugál első osztályban szereplő Nacional Funchal együttesétől, de idáig tétmeccsen még nem kapott lehetőséget. A portugál cseréje a mindössze 20 éves belga Yves Makaba-Makalambi lesz az elkövetkező meccseken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik