Élet-Stílus

Talmácsi a világbajnokot váltja

Talmácsi Gábor a gyorsaságimotoros-vb következő idényében a 125-ös géposztályban az Aspar Team versenyzője lesz: a magyar motoros az idén már világbajnok spanyol Alvaro Bautista helyére kerül, aki egy osztállyal feljebb, a 250 kcm-esek között folytatja.

Talmácsi csapattársa az apriliások között a szintén spanyol Hector Faubel és Sergio Gadea lesznek. A szerződést az Estorilban rendezett Portugál Nagydíj után írták alá.

“Még igazából fel sem fogtam, hogy jövőre az egyik legjobb spanyol csapatnál folytathatom pályafutásomat” – nyilatkozta Talmácsi. “Nagyon várom, hogy kipróbáljam az új fejlesztésű Apriliát, amivel Bautista megnyerte a portugál futamot. November elején már tesztelhetem is a motort, ami fantasztikus, de addig még hátra van egy verseny az idei szezonból, amire továbbra is maximálisan fogok koncentrálni.”

A magyar motorost tapasztalt szerelői gárda és teljes gyári támogatás segíti. A csapat versenyzőinek hivatalos bemutatására az október 29-i valenciai GP után kerül sor, és ezt követően november elején kétnapos tesztet szerveznek a Ricardo Tormo pályán.

Talmácsi tavaly bronzérmes lett a KTM-mel, az idén egy futammal a zárás előtt a Hondával a hetedik helyen áll a vb-pontversenyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik