Élet-Stílus

NHL: jubilált Mats Sundin

Továbbra is százszázalékos a Buffalo együttese, amely vasárnap hajnalban a Rangerst verte egy gólzáporos mérkőzésen. A címvédő Carolina ismét nyerni tudott, ezúttal a Pittsburgh Penguins-t intézték el egy véres meccsen.




NHL: jubilált Mats Sundin 1
nhl.lap.hu

NHL: jubilált Mats Sundin 1
NHL: jubilált Mats Sundin 3

A Carolina Hurricanes pocsékul kezdte a szezont, de szombaton megszerezték első győzelmüket, és ha már belejöttek vasárnap a Pittsburg Penguins otthonában is nyerni tudtak. A két Staal testvér, Eric és Jordan csatáját az előbbi nyerte, aki a címvédő első gólját szerezte a harmadik percben a találkozón. Nem sokkal később Scott Walker növelte a Hurricanes előnyét, és innentől esélye nem volt a Pingvineknek. Még az sem zavarta meg a csapatot, hogy Trevor Letowski csúnya sérülést szenvedett a második gól előtt. Hosszú perceken keresztül eszméletlenül feküdt a jégen a csatár, miután a korong fejen találta. Óriási vértócsát hagyott maga után, de szerencsére mint később kiderült nem történt komoly baja: még az öltözőben összevarrták a sebét, és csapattársaival hazarepülhetett Letowski.

A Buffalo ötödik mérkőzését is megnyerte, az 556. NHL-meccsén az első mesterhármasát szerző Chris Drury vezérletével a Rangers ellen. A mérkőzést a New York kezdte jobban, két emberelőnyös gólt lőttek Ryan Millernek. Ám ezután beindult a Sabres és sorozatban ötször voltak eredményesek: Kotalik nyitott, majd még ebben a játékrészben Drury és Briere is betalált. A második negyedet ellenállhatatlanul kezdte a Buffalo, Afinogenov és Hecht is feliratkozott a góllövők listájára. Brendan Shanahan szezonbeli hatodik gólja után még felcsillant a remény a Rangers-szurkolók előtt, de érkezett Drury és percek alatt megszerezte második majd harmadik gólját. „Soha nem aggódtam amiatt, hogy több mint 500 meccsen nem volt még mesterhármasom, de most azért örülök, hogy megtört a jég.” – nyilatkozta a találkozót követően a csatár. A harmadik negyed utolsó pillanataiban Straka még valamicskét faragott a Sabres előnyén, de ennek már nem volt jelentősége.

A Toronto-Calgary találkozón Mats Sundin is mesterhármast ért el. A rendes játékidőben kétszer volt eredményes, majd a hosszabbításban belőtte 500. NHL-gólját, és ezzel bebiztosította csapata győzelmét a Flames ellen.

NHL, alapszakasz, 11. játéknap
Buffalo Sabres-New York Rangers 7-4
Toronto Maple Leafs-Calgary Flames 5-4 (h.u)
Montreal Canadiens-Ottawa Senators 2-3 (büntetőkkel)
New York Islanders-Boston Bruins 4-1
Washington Capitals-Atlanta Thrashers 3-4 (h.u.)
New Jersey Devils-Philadelphia Flyers 3-2
Pittsburgh Penguins-Carolina Hurricanes 1-5
Tampa Bay Lightning-Florida Panthers 4-1
St Louis Blues-Chicago Blackhawks 4-3
Nashville Predators-Phoenix Coyotes 4-1
Minnesota Wild-Columbus Blue Jackets 5-0
Colorado Avalanche-Edmonton Oilers 3-4
Los Angeles Kings-Dallas Stars 1-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik