Élet-Stílus

NHL: először nyert a Carolina

Megszakadt a Carolina Hurricanes nyeretlenségi sorozata: a címvédő szombatra virradóra, az Atlanta vendégeként, először győzött a tengerentúli profi jégkorong-bajnokság (NHL) idei kiírásában.




NHL: először nyert a Carolina 1

nhl.lap.hu

NHL: először nyert a Carolina 1
NHL: először nyert a Carolina 3

A Carolina Hurricanes könnyedén jutott háromgólos vezetéshez, a végén azonban igencsak meg kellett izzadnia a győzelemért az Atlanta Thrashers ellen. Az első harmadban szerzett jelentős előnyét ugyanis könnyen elszórakozta a bajnokcsapat, hogy végül mégis örömittasan távozott a Philips Arenából, az a szerencsének és a most futó szezon során először eredményes Ray Whitney-nek köszönhető.

A 34 éves balszélső egy másodperccel (!) a mérkőzés vége előtt talált be: az éppen elé pattanó korongot úgy lőtte közelről a kapuba, hogy az Kari Lehtonen “mamutjáról” vágódott a hazai ketrec jobb oldalába. “Az edzőtábor óta most nyújtottuk a legjobb játékunkat. Sokan úgy tarják, hogy péntek 13. szerencsétlenséget hoz, az esetünkben azonban ez éppen fordítva sült el” – utalt az első győzelem napjára Peter Laviolette, a négymérkőzéses nyeretlenségi sorozatát lezáró Carolina főedzője.

A bajnokéval ellentétben a Vancouver szekere továbbra is lejtmenetben gurul: a kanadai csapat, amely két győzelemmel kezdte a szezont, zsinórban harmadszor kapott ki, a legutóbbi játéknapon San Jose bizonyult jobbnak nála. Az árnyékos oldalon tanyázik a Tampa Bay is, amely ezúttal a Florida otthonában bukott el, köszönhetően a profi pályafutása első győztes gólját jegyző Jay Bouwmeesternek. Végül, de utolsósorban: a Buffalo Detroitban is megőrizte a veretlenségét, a “szablyások” büntetőkkel nyertek. Külön említést érdemel, hogy az együttes idei négy diadalából hármat az idegek harcában, a szétlövésben aratott.


NHL, alapszakasz, 10. játéknap:
Detroit Red Wings-Buffalo Sabres 2-3 – büntetőkkel
Florida Panthers-Tampa Bay Lightning 3-2
Atlanta Thrashers-Carolina Hurricanes 3-4
Vancouver Canucks-San Jose Sharks 4-6

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik