Élet-Stílus

NBA: Johnson 2011-ig marad a Mavericks edzője

Avery Johnson meghosszabbította a szerződését, a 41 éves szakember 2011-ig marad a tengerentúli profi kosárlabdaliga (NBA) érdekelt, tavaly nagydöntőt játszó Dallas Mavericks főedzője.




NBA: Johnson 2011-ig marad a Mavericks edzője 1 nba.lap.hu NBA: Johnson 2011-ig marad a Mavericks edzője 1
NBA: Johnson 2011-ig marad a Mavericks edzője 3

Dallasban hosszú távra terveznek: Mark Cuban klubtulajdonos a nyári holtszezonban a csapat legnagyobb ászával, a német Dirk Nowitzkival íratatott alá új, 2011-ig szóló szerződést, most pedig a vezetőedzőt láncolta a texasi klubhoz, szintén öt évre. Avery Johnson persze nem jár rosszul a kontraktusának meghosszabbításával, öt év alatt kereken 20 millió dollárt vehet fel a szolgálataiért.

A 41 éves szakember a fiatal edzőgeneráció egyik legtehetségesebb és legsikeresebb tagja. 2005-ben, 18 mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt vette át a Mavericks irányítását Don Nelsontól, és tavaly, az első teljes szezonjában rögvest a nagydöntőig vezette a csapatot, amely 4-2-re végül kikapott a Miamitól.


“Nem volt nézeteltérésünk az új szerződés kapcsán, Mark Cubannak és nekem is az legfontosabb, hogy a Dallas bajnokságot nyerjen” – nyilatkozta Johnson. Az edző maradásának a játékosok is örülnek, Jerry Stackhouse a következőket nyilatkozta: “Remek hír, hogy Avery hosszabbított, kiváló szakember, tudja, mit akar elérni, és keményen dolgozik a céljaiért.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik