Élet-Stílus

Nem igazolhat a MiZo Pécs

Csütörtökön a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének női tagozata 4-1-es szavazati aránnyal úgy döntött, hogy a Mizo Pécs tartozásai rendezéséig nem igazolhat játékosokat.




Nem igazolhat a MiZo Pécs 1

kosarlabda.lap.hu

Nem igazolhat a MiZo Pécs 1
Nem igazolhat a MiZo Pécs 3

A testület – melynek elnöke Nyíri Dezső, tagjai Török Zoltán, Domokos Mihály, Ruttner György és Rózsa Gábor pécsi ügyvezető – azt követően ült össze, hogy a rendkívüli fellebbviteli és fegyelmi bizottság múlt héten engedélyezte a baranyaiak indulását a 2006/2007-es idényben, ám a játékos-szerződtetés kérdését jogértelmezésre visszaküldte a női tagozat intéző bizottságához.

Az átigazolásból való kizárás vonatkozik a DKSK, a Szolnok és a BEAC csapatára is. A tagozat szerint a klubok és a játékosok között létrejövő megállapodás szerinti átütemezett fizetés tartozásnak minősül.

A baranyaiak így továbbra sem köthettek szerződést az ausztrál válogatottal újdonsült világbajnok, 33 éves Jennifer Whittle-lel, aki múlt kedd óta a csapattal edz. Rózsa Gábor az MTI-nek nem tudta megmondani, mi lesz a játékos jövője.

Egyelőre az biztos, hogy a címvédő pécsiek első bajnokijukon vasárnap az ausztrál világklasszis nélkül lépnek pályára.

Rózsa Gábor, a pécsiek ügyvezetője késő délután az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy rendeződött az ügyük. “Az intéző bizottság azt kérte, az érintettek, Béres Tímea, Vajda Anna és Rátgéber László nyilatkozzanak arról, hogy nem tartozunk nekik. Ezt írásban megtették, az iratokat pedig már el is küldtük az illetékeseknek. Ettől kezdve megtörténhetnek az új igazolások, a vonatkozó illetékeket pénteken utaljuk a szövetségnek” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik