Élet-Stílus

Bozsik: győznünk kell

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a Málta elleni szerdai Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen az a legfontosabb feladat, hogy a csapat feltörje a minden bizonnyal szervezetten védekező hazai gárda hátsó alakzatát, és kihasználja helyzeteit.

Erről Bozsik Péter már Máltán nyilatkozott, ahová kedd este érkezett meg a válogatott. „A mai futballra jellemző módon kevés helyzet alakult ki a törökök elleni meccsen. Ha jobban meggondoljuk, a vendégeknek a kilencven perc során mindössze három komolyabb lehetőségük volt. Igaz, a gól után néhány perccel ismét összezavarták a védelmünket, ám ezután már csak a végén, egy kontra után ijesztettek igazán ránk, amikor az egyenlítés reményében már teljesen nyíltan futballoztunk. Ha a magunk teljesítményét nézzük: két komoly helyzetünk volt az egész mérkőzésen” – nyilatkozta Bozsik az mlsz.hu-nak.

„Az első félidőben Gera Zoltán passza után Dárdai Pál lövése, majd a hajrában Gera szabadrúgása, amely után a keresztlécen csattant a labda. Mindezt azért érdemes végiggondolni, mert jellemző, hogy a kiélezett meccseken a helyzetek tekintetében kicsi a különbség a küzdő felek között. Nagyjából erre kell számítanunk a védekezésre és kontrákra összpontosító Málta ellen is, és arra, hogy nem tékozolhatjuk majd el adódó lehetőségeinket, minél előbb meg kell szereznünk a vezetést” – tette hozzá a szakvezető, aki szerint ezúttal csakis a három pont megszerzése lehet a cél.

„Arra számítunk, hogy nálunk lesz a labda, de mint arra a törökök máltai vendégjátékának tanulságai is figyelmeztetnek, nem egyszerű megtalálni a réseket a hazaiak védelmén. Ehhez jól szervezett, ütemes, adott esetben szellemes támadások kellenek. Biztos, hogy a széleket ki kell használnunk, és – lehetőség szerint – minél többször kell az oldalvonalak mellett ellenfeleink védői mögé kerülnünk” – nyilatkozott a kapitány.

A találkozó 19:15 órakor a belga Johny Ver Eecke sípszavára kezdődik a Ta’Qali Stadionban.

Bozsik Péter várhatóan a következő 11-egyet küldi pályára: Király Gábor – Fehér Csaba, Juhász Roland, Vanczák Vilmos, Halmosi Péter – Gera Zoltán, Dárdai Pál, Tóth Balázs, Huszti Szabolcs – Torghelle Sándor, Szabics Imre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik