Élet-Stílus

Biztosra megy a Renault

A spanyol címvédő tíz ponttal vezet egy versennyel a szezon vége előtt a német riválisa előtt. Elég ha egy pontot szerez az utolsó Brazil Nagydíjon Alonso, és akkor Schumacher bármit csinálhat.

A Renault-nál is tudják, hogy a hétvégi japán futam után nemcsak egyéniben, hanem a konstruktőri versenyben is sokkal jobbak az esélyeik. A spanyol világbajnok azonban nem akar előre inni a medve bőrére: „Mindent elveszíthetünk Interlagosban. Be kell fejeznem pontszerző helyen a versenyt, de Michael példája mutatja, hogy ez nem is olyan egyszerű.”

A német Szuzukában pár másodperccel autózott nagy riválisa előtt az élen, amikor 16 körrel a verseny vége előtt elfüstölt a motorja, és a lehetséges tíz helyett pont nélkül kellett távoznia Japánból. A Renault szeretné ezt elkerülni, ezért feltehetően nem fogják bevetni a brazil futamon az új motort, hanem a régebbi fejlesztésű autóval állnak rajthoz. Nelson Piquet Jr. a héten Silverstone-ben teszteli az új erőforrást, de nem valószínű, hogy kockáztat az istálló. Pat Symonds, a csapat technikai igazgatója elmondta, hogy csak a tesztek végeztével döntenek.

A Ferrari már tesztel

Az olasz csapatnál a jelek szerint hamar túltették magukat a vasárnapi sokkon, és kedd óta serényen tesztelnek Jerezben a Williams, a McLaren, szerdától pedig a Toyota és a BMW-Sauber pilótáinak társaságában.

A Ferrarinál Marc Gene és Luca Badoer kezdett, és szerdán csatlakozott hozzájuk Michael Schumacher is, akinek gyakorlatilag már nincs esélye a nyolcadik világbajnoki cím megszerzésére.

A Ferrari mérnökei eközben még mindig a német kiesésének az okát kutatják, egyelőre még kevés eredménnyel. A feltételezések szerint az egyik dugattyú lehetett a ludas.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik