Élet-Stílus

Szerdán kezdődik a női kosárlabda-bajnokság

Szerdán, a második fordulóból előrehozott Ceglédi EKK-Kecskeméti KC újonccsatával rajtol a női NB I-es kosárlabda-bajnokság új idénye. A többi 12 csapat a szombati nyitókörben vívja első találkozóját.




Szerdán kezdődik a női kosárlabda-bajnokság 1

kosarlabda.lap.hu

Szerdán kezdődik a női kosárlabda-bajnokság 1
Szerdán kezdődik a női kosárlabda-bajnokság 3

A nem túl bíztató előjelek ellenére a szövetség valamennyi együttes indulásához hozzájárult. Leginkább a címvédő, tízmilliós nagyságrendű adósságot felhalmozó MiZo-Pécsnél “rezgett a léc”, ugyanis az MKOSZ illetékesei előbb új üzleti tervet, majd a tartozások rendezését követelték a baranyai klubtól, amelyet ráadásul a helyzet tisztázódásáig a további játékosigazolásokból is kizártak.


Világbajnok a MiZo-Pécsben

A procedúra csak a múlt héten zárul le, miután a rendkívüli fellebbviteli és fegyelmi bizottság törölte az igazolási stopot azzal, hogy újbóli határozatra visszaküldte az ügyet a versenybizottsághoz. A baranyaiak így – a 13 év után hosszabbító Rátgéber László mellett – szerződést köthettek az ausztrál válogatottal újdonsült világbajnok, 33 éves Jennifer Whittle-lel, aki a távozott Jekatyerina Liszinát és Albena Branzovát hivatott pótolni a palánkok alatt.


Megerősödött a kihívó

Jelentősen erősödött a nagy rivális – és ugyancsak Euroliga-induló – a Sopron együttese is, jóllehet, éppen a pécsiek jóvoltából: a tavaly érkezett Károlyi Andrea után a bolgár Branzova is a hűség városába költözött. Szintén fontos szerzeménynek ígérkezik az előző alapszakasz legjobbjává választott Németh Bernadett, a Natalia Hejkovát váltó tréner, Székely Norbert viszont nem számolhat már a hátproblémái miatt visszavonult cseh Lucie Blahuskovával.


A Szegedre is érdemes lesz figyelni


Meglepetéseket okozhat még a felvezető Krasznai Kupán diadalmaskodó – és az Európa Kupában egyedüli magyarként elinduló – Szeviép-Szeged, amely a válogatott Fürész Emőkével vág neki a szezonnak. A fővárosi kosárrajongók valószínűleg elégedetten nyugtázzák, hogy a 14 csapatosra duzzasztott mezőnyben immár három budapesti gárda verseng: a BSE-ESMA-hoz és a BEAC-Újbudához a Pasaréten székelő Vasas-Csata csatlakozott a nyáron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik