Élet-Stílus

Nem elég fegyelmezett Räikkönen?

A szakemberek Michael Schumacher és Fernando Alonso mellett a finnt tartják a legtehetségesebb Forma–1-es pilótának, ám ebből a trióból eddig csak ő nem nyert világbajnokságot.

Schumacher visszavonulásával Kimi Räikkönen lesz az egyetlen olyan pilóta, aki meg tudja szorongatni Alonsót. Frank Williams véleménye szerint itt az ideje, hogy letegyen valamit az asztalra az Iceman. A Williams istálló első embere egyáltalán nem elégedett a a 26 éves versenyző eddigi fejlődésével.

Williams csalódott

„Csalódott vagyok, mert úgy látom, hogy nem veszi elég komolyan a Forma–1-et” – nyilatkozta Williams az ITV televíziónak. A csapatfőnök sokkal többet várt Räikkönentől: „Amikor megérkezett, kicsit bosszús voltam, nekünk kellett volna lecsapni erre a nagy tehetségre.”

Kimi az utóbbi időben gyakran szerepelt a finn bulvárlapokban elsősorban a túlzott alkoholfogyasztása miatt. „Ilyesmi Schumacherrel soha nem történt volna meg. Teljesen más a hozzáállása az élsporthoz. Sokkal fegyelmezettebb mint Kimi” – mondta a Williams csapat első embere.

Todt segíthet

Kimi Räikkönent 2001-ben szerződtette le a Sauber, és hamar megmutatkozott a tehetsége: rövid idő alatt ’beérte’ a nála sokkal tapasztaltabb Nick Heidfeldet. Később a visszavonuló Mika Häkkinen helyére igazolta le a McLaren, ahol 2003-ban, illetve 2005-ben a világbajnoki pontverseny második helyén végzett.

A tavalyi, számára balszerencsés szezonban csak azért nem ő lett a bajnok, mert számos alkalommal megadta magát alatta a McLaren. A sorozatos kudarcok miatt döntött úgy Räikkönen, hogy 2007-től a Ferrarinál versenyez. Frank Williams abban reménykedik, hogy az új csapatának a vezetői rendet tesznek majd a finn fejében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik