Élet-Stílus

NFL: veretlen a Chicago és az Indianapolis

Már csak három csapatnak százszázalékos a mérlege az amerikaifutball-bajnokságban. Vasárnap a Chicago és az Indianapolis is nyerni tudott, hétfőn este pedig a Baltimore a Denver ellenében próbálja megőrizni veretlenségét.

A Chicago Bears teljesítménye igazán figyelemreméltó, hiszen a csapatnak az elmúlt években elsősorban a védelme volt félelmetes. A Bears azonban az idei szezonban meccsenként 31 pontot ér el átlagban, ami a szintén veretlen Indianapolis-nál is jobb.

Félelmetes Medvék

A Chicago játszi könnyedséggel intézte el a Buffalo Bills-t vasárnap este, az Indianapolis szurkolóinak azonban az utolsó pillanatig reszketniük kellett, hiszen a Colts csak egy ponttal tudta megverni a Tennessee Titans-t.

A Bears védelme ezúttal is remekelt, de támadásban is állva hagyták ellenfelüket: az irányító Rex Grossman két td-passzt osztott ki, a mindössze 23 éves futójátékos, Cedric Benson pedig megszerezte NFL-karrierje első két touchdownját. A Bills földbe döngölésében nagy szerepet vállalt a csapat rúgója, Robbie Gould, aki négyszer volt eredményes mezőnyből. A védelem ráadásul óriási nyomás alatt tartotta Bills támadóalakzatát, és ötször sikerült labdát szerezniük.

Manning remekelt

Indianapolis-ban Peyton Manning-nak köszönhetik, hogy sikerült megőrizniük a veretlenségüket. A mérkőzés esélyese egyértelműen a Colts volt, a Tennessee eddig nem tudott nyerni a 2006-os szezonban. Ez vasárnap este sem sikerült nekik, miután a legjobbkor, a zárónegyedben, öt perccel a találkozó vége előtt, Reggie Wayne-nek adott touchdown passzt Manning.

Sokáig úgy nézett ki, hogy képes lesz a bravúrra a kiscsapat. Az első félidőben egy mezőnygóllal, és egy touchdownnal 10-0-ra elhúzott Titans, Manning egyáltalán nem találta a ritmust, de a második játékrészre összeszedte magát. Egy gyors touchdown után felzárkózott a Colts három pontra, de a Tennessee egy field goal-al ismét kiépítette az előnyét (7-13). Már-már úgy tűnt, hogy sikerülhet a szenzáció, ám Manning és Wayne megfordította a találkozót.

NFL, alapszakasz, 4. játéknap:
Chicago Bears-Buffalo Bills 40-7
Carolina Panthers-Cleveland Browns 20-12
Minnesota Vikings-Detroit Lions 26-17
New England Patriots-Miami Dolphins 20-10
Green Bay Packers-St. Louis Rams 20-23
New Orleans Saints-Tampa Bay Buccaneers 24-21
Indianapolis Colts-Tennessee Titans 14-13
New York Giants-Washington Redskins 19-3
Arizona Cardinals-Kansas City Chiefs 20-23
Jacksonville Jaguars-New York Jets 41-0
San Francisco 49ers-Oakland Raiders 34-20
Philadelphia Eagles-Dallas Cowboys 38-24
San Diego Chargers-Pittsburgh Steelers 23-13

Hétfőn este játsszák a Baltimore Ravens-Denver Broncos mérkőzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik