Élet-Stílus

Schumacher már feladta

Michael Schumacher hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta szerint az idei cím sorsa azzal eldőlt, hogy ő kiesett, míg legnagyobb riválisa, a címvédő Fernando Alonso megnyerte a Japán Nagydíjat.

A spanyol pilóta, aki idei hetedik, pályafutása 15. futamgyőzelmét szerezte meg, az utolsó viadal előtt tíz ponttal vezet Schumacher előtt, ezzel a német szuperklasszis csak akkor vonulhat vissza világbajnokként, ha megnyeri az utolsó futamot, míg Alonso azon nem szerez pontot.

„Reálisan kell látni, hogy elment az újabb egyéni világbajnoki cím lehetősége, hiszen Alonsónak egyetlen pont is elegendő, arra pedig nem lehet építeni, hogy két hét múlva nem fejezi be az utolsó, brazíliai versenyt” – mondta a Ferrari szupersztárja. „Minimálisak az esélyeink, de én már nem hiszek benne, mostantól a konstruktőri pontversenyre kell koncentrálnunk.”

A sajtó képviselőinek meglepően higgadtan nyilatkozott Schumacher: „Természetesen nagyon zavarnak a történtek, de már túltettem magam rajta. Tudom, hogy most már nem lesz több lehetőségem vb-címet nyerni. Megpróbáltam mindent, de ebben az évben nem akart összejönni. De azért arra büszke lehet a csapat, hogy a szezon folyamán behoztuk a jókora lemaradásunkat.”

Ugyanakkor Luca di Montezemolo, az olasz autógyár elnöke szerint a világbajnoki versenyfutás az interlagosi viadal utolsó méteréig tart.

Az egyéni cím mellett könnyen a konstruktőri versenyben is alulmaradhat a Ferrari istállója, hiszen a Renault jelenleg kilenc ponttal előzi meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik