Élet-Stílus

Boksz: ismét lecsapott a Keleti Szörnyeteg

Megvédte nehézsúlyú bajnoki övét Nyikolaj Valujev a Bokszvilágszövetség (WBA) címmérkőzésén, miután a 11. menetben technikai KO-val megverte kihívóját, az amerikai Monte Barrettet.

A 213 centiméter magas és 148,7 kiló nehéz Nyikolaj Valujevnek a szombat esti volt a 45. profimeccse: a mérlege eddig makulátlan, 33 mérkőzését KO-val hozta. Chicagóban a meccs előtt Beast from The East-ként bemutatott Valujev a 11. menetben kétszer padlóra küldte ellenfelét, mire a bíró beszüntette az egyenlőtlen küzdelmet.

„Nem volt könnyű győzelem. Monte hosszú időn keresztül megnehezítette a dolgomat. A negyedik-ötödik menet után azonban már biztos voltam abban, hogy enyém a meccs, csak idő kérdése volt, hogy mikor tudom kiütni.” – nyilatkozta a meccset követően Valujev.

Szépségdíjat nem fog szombati produkciójáért kapni az orosz, a kommentátorok szerint alacsony színvonalú meccset láthatott a chicagói közönség. Valujev szépen lassan felőrölte az amerikait, és a nyolcadik menetben egyszer már leütötte. Barrett még összeszedte magát, de a 11. menetben már nem volt menekvés: a második leütés után az edző bedobta a törülközőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik