Élet-Stílus

Vívó-vb: ötödik lett a női kardcsapat

A női kardcsapat a hatodik helyen végzett a torinói vívó-vb-n, a férfi tőrválogatott viszont csak a 15. helyet tudta megcsípni.

A Csaba Edina, Nagy Orsolya, Sznopek Gabriella, Varga Dóra összeállítású női kardválogatott a negyeddöntőben a franciáktól elszenvedett vereség után magabiztosan legyőzte Németországot, majd kikapott Ukrajnától, így az ötödik helyen zárta a világbajnokságot. “Valahol erre számítottunk, a franciák jelenleg jobbak nálunk. A németek ellen simán nyertünk, az ukránokkal szemben viszont egy kicsit már lélektelenül vívtunk. Úgy gondolom, pillanatnyilag körülbelül itt van a helyünk” – értékelte a versenyt Nébald György szövetségi kapitány.

A magyar férfi tőrcsapat nem szerepelt túl fényesen, csak a 15. helyen végzett Torinóban. Az első mérkőzését ugyan megnyerte, a másodikon – a tizenhat között – viszont már kikapott a Berjozkin Anton, Mazza Lorenzo, Szabados Gábor, Huszka Zsombor összeállítású magyar válogatott, majd a 9-16. helyért zajló csatározások során a spanyoloktól, majd az osztrákoktól is vereséget szenvedett, a románokat viszont sikerült legyőznie.

Vb, férfi tőr, csapat:
A 15. helyért: Magyarország-Románia 45-38
A 13-16. helyért: Ausztria-Magyarország 45-34
A 9-16. helyért: Spanyolország-Magyarország 45-22
A 16 között: Németország-Magyarország 45-22
A 32 között: Magyarország-Hongkong 45-35

Női kard, csapat:
Az 5. helyért: Ukrajna-Magyarország 45-38
Az 5-8. helyért: Magyarország-Németország 45-32
A negyeddöntőben: Franciaország-Magyarország 45-38
A 16 között: Magyarország-Hongkong 45-38

Ajánlott videó

Olvasói sztorik