Élet-Stílus

Szafin 2010-ben visszavonul

Az utóbbi hónapokban rapszodikus teljesítményt nyújtó orosz klasszis bejelentette, hogy 2010-ben befejezi a pályafutását.




Szafin 2010-ben visszavonul 1

tenisz.lap.hu

Szafin 2010-ben visszavonul 1
Szafin 2010-ben visszavonul 3

„Utoljára 2010-ben fogok versenyezni. Abban az esztendőben leszek harmincéves, ezért úgy döntöttem, utána más elfoglaltság után nézek” – nyilatkozta a klasszis a L,Equipe című francia sportnapilapnak.

A 26 éves Marat Szafin 2000-ben megnyerte a US Opent, őt évvel később pedig az Austrálian Openen nem talált legyőzőre. Idén azonban nem ment neki a játék, jelenleg már csak a 63. helyen áll a világranglistán, augusztusban pedig szakított addigi edzőjével, Peter Lundgrennel. „Nagyon kemény volt eddig a szezon, és sajnos sok olyan mérkőzést elvesztettem, amelyet simán kellett volna hoznom.” – tette hozzá az orosz, aki idén egyetlen egy tornagyőzelmet sem gyűjtött be, 19 alkalommal vesztesen hagyta el a pályát, s mindössze 24-szer nyert.

Az egykori világelső az interjúban arról is beszélt, hogy rövidtávon újra be akar kerülni a top30-ba. Jelenleg úgy tűnik jó úton is halad, hiszen imponáló játékkal lépte le a metzi torna első fordulójában az idei US Open elődöntösét, Mihail Juzsnyijt. Mindössze öt játékot engedélyezett honfitársának az orosz klasszis, aki a szezon hátralévő részében több tornán indul, hogy tökéletes formában legyen az argentinok elleni DK-fináléra, amelyet a moszkvai olimpiai sportkomplexumban bonyolítanak le december 1. és 3. között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik