Élet-Stílus

Gera: rontsuk el a törökök kedvét!

Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint Törökország csapatában nem található olyan gyenge játékos, akinek a hibájára előre számítani lehet. Gera Zoltán szerint nem a magyar csapat a szombati Eb-selejtező esélyese.

A szombati mérkőzésre készülő magyar együttes tagjai hétfőn találkoztak a Puskás Ferenc Stadionban, ahonnan a tatai edzőtáborba utaztak. „Lőw Zsolton kívül úgy tudom, a keret valamennyi tagja egészséges, de az majd az első edzések után derül ki, hogy ki milyen fizikai és mentális állapotban van” – mondta Bozsik. „A török válogatott a papírforma alapján esélyesebb nálunk, de ha minden játékosom tudása 90-95 százalékát nyújtja, akkor bármelyik válogatott ellen képesek lehetünk szoros mérkőzést játszani, amiben benne van az egygólos győzelem, de a vereség lehetősége is. A törökök erősebbek a norvégoknál, viszont sokkal játékosabb futballt játszanak, ami nekünk kedvez. Stílusuk a bosnyákokéhoz hasonló, csak sokkal jobb képességű játékosaik vannak”.

Minimum három pont a cél

A szakember hozzátette: a törökök, illetve jövő szerdán a Málta elleni Eb-selejtezőn összesen minimum három pont megszerzésére számít, de akkor sem lesz csalódott, ha kétszer nyer a csapat.

Gera Zoltán, a West Bromwich Albion légiósa úgy vélte, szombaton nem a magyarok a találkozó esélyesei. „A törökök egyértelműen erősebbek nálunk, viszont nagyon rapszodikus a teljesítményük, sok múlik a hangulatukon, amin egy korán szerzett góllal mi is sokat ronthatunk”.

Kell a segítség

Huszti Szabolcs, a Hannoverben pénteken a Borussia Dortmund ellen gólt szerző játékos elmondta: nagyon szeretné, ha a drága belépők ellenére telt ház előtt lépne pályára a csapat. „A brazilok ellen 20-30 ezer forintot is kifizettek az emberek egy jegyért, természetesen tisztában vagyok azzal, hogy akkor a dél-amerikai sztárok vonzották a drukkereket. Nagyon örülnénk neki és rengeteget segítene nekünk, ha ezúttal a magyar válogatott futballistáiért fizetnének ki 5, 8, 10 ezer forintot”.

A magyarok Törökország elleni Eb-selejtezője szombaton 19:45-kor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik