Élet-Stílus

Morrow csapatkapitány lett Dallasban

Új korszak kezdődik a tengerentúli profi jégkorongligában (NHL) szereplő Dallas Stars csapatánál: az új idényben Mike Modano helyett Brenden Morrow tölti be a csapatkapitányi tiszteséget.

Mike Modano éveken át viselte a mezén a kapitányoknak kijáró “C” betűt, a következő szezontól azonban – a veterán orosz védővel, Szergej Zubovval együtt – már csak helyettes lesz, a csapatkapitányi tisztséget Brenden Morrow tölti be.

“Dave Tippett főedzővel arról beszélgettünk, hogy Brendennek vezető szerepet kell adni, ez neki és a csapatnak is nagyon fontos” – nyilatkozta Doug Armstrong, a Dallas Stars általános igazgatója.


“Óriási megtiszteltetés számomra ez a kinevezés, nagyon várom a szereppel járó feladatokat” – ezek már Morrow szavai. A 27 éves játékos nemrég hosszabbította meg a szerződését a klubbal. A megállapodás szerint 2013-ig erősíti a Dallast.

Morrow hét éve szolgálja a klubot (profi pályafutása során nem szerepelt más csapatban), 451 alapszakasz-mérkőzésen 121 gólt szerzett, a playoffban pedig 53 találkozón hatszor volt eredményes. Az előző szezonra emlékszik vissza a legszívesebben, nem véletlenül, a 2005/2006-os évadban jegyzett 71 pontja ugyanis karriercsúcs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik