Élet-Stílus

Idegenben szenved a Liverpool

Otthonában remekel, valósággal legyőzhetetlen a Liverpool az angol labdarúgó-bajnokságban, idegenben azonban képtelen nyerni.

Rafa Benítez csapata szombaton Boltonban vendégeskedett, és szenvedett 2-0-s vereséget. A házigazda a 30. percben, Jose Reina elképesztő hibája nyomán szerezte meg a vezetést.

A spanyol kapus kirúgásra készülődött, csakhogy a labdával kilépett a tizenhatosról, ezért a bíró szabadrúgás ítélt. Ivan Campo Gary Speed elé gurította a labdát, a 750. ligameccsét játszó középpályás pedig a jobb alsó sarokba lőtt.

A Liverpool több helyzetet is kialakított, ám ezeket sorra ki is hagyta, az 51. percben a Bolton viszont újabb gólt szerzett. Kevin Davies adott be jobbról, középen érkezett Ivan Campo, aki a felső léc segítségével a gólvonal mögé jutatta a labdát.

A Bolton továbbra is veretlen hazai pályán, mi több, még gólt sem kapott saját közönsége előtt. A Liverpool is folytatta a megkezdett sorozatát: zsinórban harmadszor kapott ki idegenben.

“Azt hiszem, nagy csalódást okoztunk a Liverpoolnak. Az történt, amit elterveztünk, keményen és határozottan védekeztünk, az embereim szinte meghaltak azért, hogy megóvják a kapunkat. A vezetőgólunkat megelőző szabadrúgásnál volt egy kis szerencsénk is, ám éltünk a lehetőséggel” – nyilatkozta a győztes sereg menedzsere, Sam Allardyce.

Premier League, 7. forduló:
Bolton-Liverpool 2-0 (1-0)
Gól:
Speed (30.), Ivan Campo (51.)


Sheffield United-Middlesbrough 2-1 (1-0)
Gól:
Hulse (35.), Jagielka (91.), ill. Aiyegbeni (49.)


Charlton-Arsenal 1-2 (1-1)
Gól:
D. Bent (21.), ill. Van Persie (32., 49.)


Chelsea-Aston Villa 1-1 (1-1)
Gól:
Drogba (2.), ill. Agbonlahor (45.)


Everton-Manchester City 1-1 (1-0)
Gól:
Andy Johnson (44.) , ill. Richards (94.)

További program:
West Ham-Reading, vasárnap, 15:00
Blackburn-Wigan, vasárnap, 16:00
Manchester United-Newcastle, vasárnap, 16:00
Tottenham-Portsmouth, vasárnap, 16:00
Watford-Fulham, hétfő, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik