Élet-Stílus

Gólnélküli döntetlen az NB II-es rangadón

Nem született gól a másodosztályú labdarúgó-bajnokság rangadóján, így a Nyíregyháza és a Ferencváros is megőrizte a veretlenségét. A tabella élén sem történt változás, jobb gólkülönbségének köszönhetően a Fradi maradt az első helyen.

Nyíregyházán több mint tízezer szurkoló volt kíváncsi a Ferencváros vendégjátékára. Igazi futballhangulat uralkodott a stadionban, a körítés méltó volt a két veretlen együttes találkozójához. A házigazda kezdett aktívabban, komoly gólhelyzetet azonban nem tudott kidolgozni. Az esélyesebbnek vélt fővárosi csapat fokozatosan vette át a játék irányítást, majd Tököli kétszer is bevehette volna a hazaiak kapuját, ám az egykori válogatott csatár mindkét esetben fölé lőtt.

A térfélcserét követően is a Ferencváros futballozott fölényben, Tököli, Deme és Tímár is megszerezhette volna a vezetést, amennyiben pontosabban céloz. A hajrában aztán magához tért a Nyíregyháza, többször is veszélyeztetett, de a hazaiak, akárcsak a zöld-fehérek, be voltak oltva gól ellen ezen a délutánon, így nem is lehetett más a végeredmény, mint 0-0.


Mind a két csapatnak ez volt a második döntetlenje a szezonban, a jobb gólkülönbségének köszönhetően továbbra is a Ferencváros vezeti az NB II-es labdarúgó-bajnokság Keleti csoportját.


“Összességében reálisnak tartom a döntetlent. A Ferencváros egy nagyon jó csapat, így értékes számunkra a rangadón szerzett egy pont” – nyilatkozta Gálhidi György, a hazaiak trénere.


Kollégája, Gellei Imre amondó volt, érzése szerint csapata végig fölényben játszott, a Nyíregyháza jobb híján a játék széttördelésére helyezte a hangsúlyt. “Minimális célkitűzésünket elértük, pontot szereztünk a hozzánk hasonlóan ugyancsak veretlen Spartacus otthonában” – mondta utóbb a Ferencváros edzője.

NB II, Keleti csoport, 8. forduló:
Nyíregyháza Spartacus-Ferencváros 0-0
Nyíregyháza:
Erdélyi – Sipos, Vass, Cornaci, Ambrusz – Lippai (Lengyel, 81.), Minczér, Gongolea, Menougong (Kanta Sz., 62.) – Szilágyi (Busa, 46.), Sztipánovics.
Ferencváros: Kemenes – Balogh Z., Dragóner, Tímár, Bognár Zs. – Lipcsei, Laczkó Zs., Lazics, Bartha – Deme – Tököli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik